Daarom moet je NOOIT een spin in huis doodmaken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Daarom moet je NOOIT een spin in huis…
15 scenes uit een 21 foto's die zo eigenaardig zijn dat je niet gelooft dat ze authentiek zijn

Daarom moet je NOOIT een spin in huis doodmaken

18.553
Advertisement

Ze zien er niet erg aantrekkelijk uit, dat weten we. Met die acht poten op het gesegmenteerde en harige lichaam behoren spinnen wereldwijd tot de meest verachte en gevreesde dieren van de mens. Arachnofobie is één van de meest voorkomende fobieën en velen van ons hebben er last van, op verschillende niveaus.

Maar denk voortaan twee keer na voor je een spin doodmaakt als je er één in huis vindt. Het zou veel beter kunnen zijn hem in leven te houden.

foto: Pexels

Allereerst moet je weten dat een spin geen echte indringer in jouw huis is. Zelfs als je het niet weet en je het niet ziet, is er een heel ecosysteem van insecten en andere kleine dieren dat daar samen met jou woont, in de kleinste hoekjes. De spin bevindt zich bovenop deze voedselpiramide en bevat de verspreiding van alle andere kleine huisgenoten in jouw huis, waarvan sommigen echt schadelijk zijn voor de mens. Muggen bijvoorbeeld, behoren tot de belangrijkste prooi van spinnen en door die spinnenwebben daar te laten zitten, zul je jezelf veel nachtelijk gekrab besparen!

Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat, als het waar is dat de meeste spinnen gif hebben, er maar heel weinig soorten zijn die schadelijk voor de mens zijn. Een aantal van hen hebben niet eens een krachtige beet om onze huid te doorboren! Verder is het goed te weten dat spinnen zelden agressief zijn: ze zijn eerder bang voor de mens dan omgekeerd en ze zullen je niet lastig vallen.

Dus dringen we er bij je op aan om spinnen die op de muren zitten te laten zitten. Ook al weet je het niet, ze zijn voor jou aan het werk!

Tags: DierenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt