10 bijzondere toepassingen van Wodka waar je nooit aan gedacht had - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 bijzondere toepassingen van Wodka…
21 van de meest gedenkwaardige leraren die we allemaal hadden willen hebben Italiaanse pikante aubergines: hoe je ze met heel weinig ingrediënten klaarmaakt

10 bijzondere toepassingen van Wodka waar je nooit aan gedacht had

2.504
Advertisement

Waarschijnlijk kende je Wodka wel, de beroemdste russische sterke drank ter wereld, en je hebt het misschien ook weleens gedronken. Nog waarschijnlijker is het dat je niet op de hoogte was van alle alternatieve toepassingen van deze drank die een zeer hoog alcoholgehalte heeft.

Ben jij iemand die een fles in huis heeft voor speciale gelegenheden, maar het zelden drinkt zodat die fles er maar blijft staan? Hier lees je hoe je het kunt gebruiken wanneer de gelegenheid zich voordoet!

1. Uitbranden bij het in aanraking komen van giftige klimop.

Je bent op de camping, 's avonds is er een feestje maar het is nu middag en een vriend van je is zojuist in aanraking gekomen met giftige klimop terwijl hij in het bos liep. Als iemand wodka bij zich heeft, giet het dan over de wond. Het lijkt een remedie uit een film, maar het kan echt wonderen doen!

2. Versterkt huisparfum.

Met een paar druppels wodka kun je het effect van de etherische oliën die in huisparfums zitten ongelooflijk verlengen.

Advertisement

3. Houd zojuist geplukte bloemen langer vers.

foto: Pixabay

Met tussen de 40 en 6 procent alcohol heeft Wodka uitstekende antibacteriële eigenschappen. Een zeer kleine hoeveelheid Wodka in een vaas bloemen zal helpen om ze langer vers te houden.

4. Het geeft de juiste consistentie aan zelfgemaakt ijs.

Als je het leuk vindt om zelf ijs te maken, overweeg dan om een lepel wodka toe te voegen aan het geheel. Nee, niet om je gasten "op te vrolijken"! De eigenschappen van Wodka voorkomen dat ijs te hard en bevroren wordt, waardoor het de juiste consistentie krijgt, perfect dus!

5. Tegen nare luchtjes in de wasautomaat.

foto: Max Pixel

Hoe vochtiger het klimaat, hoe minder geurig onze fris gewassen kleding ruikt. Nu het zomer is, kun je wat Wodka in de wasautomaat doen. Het verwijdert die muffe geur die de was vaak heeft als het net gewassen is.

6. Maakt gepaneerde kip krokant.

Terugkerend naar de keuken, een ander gerecht dat de juiste consistentie met een beetje wodka krijgt, is gefrituurde kip. Waarom is kip wanneer wij het paneren minder lekker dan dat van de fast food? We kunnen je niet verzekeren dat hun geheim Wodka is, maar probeert het eens!

7. Frisse adem.

foto: Pixabay

Beste zelfgemaakte mondwater? Negen eetlepels kaneel in een half glas wodka. Je moet spoelen, niet drinken, he!

8. Zorgt voor glanzende ramen.

Beste zelfgemaakte glasreiniger? Op basis van Wodka! Giet 60 milliliter azijn en een druppel zeep in een half glas wodka. Giet alles over in een spuitfles en kijk eens hoe je ramen glanzen.

9. Belangrijkste ingrediënt in zelfgemaakte extracten.

De recepten van veel zelfgemaakte extracten gebruiken bourbon. Maar als je een meer delicate smaak wilt, kun je ook wodka gebruiken!

10. Insectenwerend middel.

Om muggen en andere insecten weg te houden, hoef je alleen maar wodka in een spuitfles te gieten en deze op de blootgestelde lichaamsdelen te spuiten, die het doelwit van deze dieren zouden kunnen zijn. Spuit niet teveel en wacht tot de alcohol is verdampt voordat je nog meer opspuit!

Advertisement

Dit vind je misschien ook interessant:

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt