10 tips om het huis af te koelen zonder de airconditioner te gebruiken - BekijkDezeVideo.nl
x
10 tips om het huis af te koelen zonder…
Dierenartsen bevelen aan om deze 9-seconden-test uit te voeren voordat je jouw hond in de zon laat lopen Mensen beweren 'God' te zien wandelen door de wolken op deze video tijdens een storm

10 tips om het huis af te koelen zonder de airconditioner te gebruiken

08 Juli 2018 • Door Janine
12.249
Advertisement

De zomer is aangebroken en zelfs 's nachts is het warm. Veel mensen vertrouwen op de airconditioner om hun huis leefbaar te maken, maar we weten dat het veel energie verbruikt met gevolgen voor de energierekening. En niet iedereen heeft air conditioning.

Moeten we ons erbij neerleggen om tijdens de zomermaanden geen oog dicht te doen? Nee!

We bieden 10 eenvoudige tips om jouw huis koel te maken zonder dat het een aanslag op je portemonnee betekent.


1. Planten. Niet iedereen weet dat er planten zijn die de omgeving aanzienlijk kunnen afkoelen. Ze absorberen warmte en geven zuurstof af, vooral 's nachts. Vooral de aloë vera, gardenia, sanseveria, gewone klimop, lavendel en valeriaan.

2. Plafondventilatoren. Wat betreft de plafondventilatoren, zorg ervoor dat ze tegen de klok in draaien. De meeste van deze apparaten werken op twee manieren: een langzame cyclus die de hitte verdeelt in de wintermaanden, en één tegen de klok in en snel, die de kamer in de zomer verkoelt.

3. Luiken naar beneden. Weet je dat 30% van de ongewenste warmte door de ramen komt? Gebruik luiken of rolluiken om de warmte buiten te houden en de ruimte te koelen. Je hoeft ze niet helemaal dicht te doen en in een grot leven: hou ze op een kier, als de zon maar niet op de tegels schijnt.

4. Ventilator met ijs. Je kunt de prestaties van je ventilator eenvoudig verbeteren door een trucje: zet er een bak ijs voor! Je zult niet geloven hoe je daar van opfrist.

5. Koude ventilator met koper. Voor diegenen die houden van doe-het-zelven, is er de versie voor experts van de truc hierboven. Bevestig een koperdraad rondom de ventilator, sluit deze aan op een plastic buisje en dompel de laatste onder in een emmer ijs. Koper is een uitstekende geleider en je hebt een koude lucht in huis. Hier kun je de video zien die het uitlegt.

6. Deuren en ramen. Open op een intelligente manier deuren en ramen om tocht te maken die het hele huis opfrist. Vergeet niet om deurstoppers te gebruiken en geblindeerde deuren te vergrendelen en niet middenin de tocht te gaan zitten.

Advertisement
foto: Max Pixel

7. Barbecue en grill. Als je de mogelijkheid hebt, kun je buiten eten koken op de barbecue. Het gebruik van de oven in de zomer, op 180 of 200 graden, is de snelste manier om de keuken in een sauna te veranderen!

8. Vervang gloeilampen. Hebben de milieuactivisten je niet overgehaald om oude gloeilampen te vervangen door fluorescente modellen met een laag verbruik? Misschien zal het je overtuigen om te weten dat ze veel meer warmte genereren en dat ze je huis helpen op te warmen.

9. Een koel bed. Een ingenieuze manier om het bed te koelen is om een zak met heet water in de vriezer te plaatsen en deze vervolgens aan het voeteneind van het bed te leggen. Er zijn mensen die de lakens tien minuten in de vriezer leggen. Tegen slapeloze nachten moet je alles doen wat mogelijk is!

10. Badkamer en keuken. Meestal hebben de badkamers ventilatiesystemen tegen nare geuren. Zet hem ook aan tegen de warmte. Hetzelfde geldt voor de wasemkap in de keuken die voor dit doel gebruikt kan worden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt