Volgens een Japanse traditie komt elke vinger overeen met een orgaan: dit is wat er gebeurt als je erop drukt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens een Japanse traditie komt elke…
De moeder gaat naar de school van haar zoon, maar ontdekt dat de leraren hem vernederen om een absurde reden Dit 6-jarige meisje zorgt voor haar vader sinds hij door een zwaar ongeval invalide werd

Volgens een Japanse traditie komt elke vinger overeen met een orgaan: dit is wat er gebeurt als je erop drukt

Door Janine
5.154
Advertisement

Wist je dat we via onze vingers en hun druk nieuwe energie aan ons lichaam kunnen geven? Volgens de oude Japanse techniek van Jin Shin Jyutsu is het dankzij enkele maar eenvoudige tactiele bewegingen mogelijk om ons lichaam meer bewust te maken en genezingssystemen in te stellen voor enkele milde symptomen. De belangrijkste veronderstelling van dit oude oosterse geloof is dat in ons allemaal een vitale energie stroomt die deel uitmaakt van de universele energie; als er harmonie in ons is, vloeit dit vrijelijk.

foto: Wikimedia

Als in plaats daarvan de innerlijke balans wordt verbroken, stromen de energetische vloeistoffen niet correct in ons lichaam en dit is precies hoe de techniek van massage en de druk van de vingers van de hand werkt; de druk en de massage doen niets anders dan de natuurlijke stroom van vitale energie in ons lichaam helpen, voorheen verslechterd door problemen die veroorzaakt kunnen worden door lichamelijke ziekten of die behoren tot de emotionele sfeer.

Het basisconcept van de Japanse techniek is heel eenvoudig: met elk punt van de hand komt een orgaan of een specifiek deel van ons lichaam overeen en elk orgaan wordt geassocieerd met een malaise of een precieze emotie; door het gedurende ongeveer 3 minuten zachtjes masseren van de gebieden die verband houden met onze symptomen, zal het gevoel van welzijn zijn weg beginnen te vinden.

  • Duim: de duim is geassocieerd met de armen en de maag, en deze laatste is gekoppeld aan de symptomen van angst en depressie; zachte druk op deze vinger kan nervositeit, buikpijn en bijbehorende hoofdpijn verlichten.
  • Wijsvinger: deze vinger is verbonden met de nieren en de blaas, deze laatste is gekoppeld aan ziekten zoals angst en verwarring. De meest voorkomende symptomen in dit geval zijn maagpijn, rugpijn en kiespijn.
  • Middelvinger: de lever is geassocieerd met de middelvinger; dit belangrijke orgaan is gekoppeld aan woede en symptomen zoals problemen met het zicht, frequente hoofdpijn en algemene vermoeidheid zijn niet zeldzaam.
Advertisement
foto: Pixabay
  • Ringvinger: geassocieerd met de dikke darm en de longen, is deze vinger gekoppeld aan symptomen zoals spijsverteringsstoornissen, astma en ademhalingsproblemen. In deze gevallen komen depressie, negatieve stemming en algemene angst vaak voor.
  • Pink: de pink is verbonden met het hart en de dunne darm en door deze vinger te masseren is het mogelijk om de fysieke symptomen te verlichten die verband houden met deze twee organen. In dit specifieke geval zijn hart en dunne darm verbonden met de neiging zich te verbergen of bang te zijn om dingen in het leven te onthullen.
foto: Pixabay

Een zachte massage van de vijf vingers van elke hand, gedurende minstens 15 minuten per dag (bij voorkeur één keer in de ochtend en één keer in de avond) wordt aanbevolen door degenen die Jin Shin Jyutsu beoefenen om het gewenste resultaat te bereiken.

Maar pas op dat je de druk met de vingers niet verwart met een wondermiddel tegen ziektes!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt