6 effectieve tips om goede voornemens te behouden en ze niet halverwege op te geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 effectieve tips om goede voornemens…
10 huishoudelijke klusjes die je kinderen kunnen doen zonder te veel toezicht De kans dat deze toevalligheden konden voorkomen waren 1 op 1000, maar toch gebeurde het

6 effectieve tips om goede voornemens te behouden en ze niet halverwege op te geven

Door Janine
1.285
Advertisement

Nadat het tijd is geworden om een goede gewoonte aan te nemen, is de moeilijke taak om te proberen het in de loop van de tijd te behouden. En aangezien het juist hier is dat we vaak falen, is het belangrijk om ons ook te concentreren op manieren die ervoor te zorgen dat onze toewijding sterk en constant zijn, om mentale luiheid te verslaan en om die positieve resultaten te zien en deze in een nieuwe routine veranderen.

1. Begin met jezelf als doel te stellen om 21 dagen lang iets nieuws te proberen.

foto: Pixabay

 

Jezelf een soort van deadline geven, zal je vergemakkelijken in de stap die je gaat proberen te nemen en het zal veel makkelijker blijken dan iets dat "voor altijd" moet worden. Zodra je het doel van de 21 dagen hebt bereikt, zal het eenvoudiger zijn om door te gaan, want je zult vol enthousiasme zijn dankzij de eerste stap die is gezet!

2. Vraag jezelf af waarom je juist dat wilt proberen en hoe het nuttig voor je kan zijn. Als de motivaties niet sterk zijn, is het risico op mislukken hoog, maar als je dat duwtje vindt en het opschrijft, kun je jezelf aanmoedigen!

3. Neem de tijd om deze gewoonte aan te nemen.

foto: Pixabay

Creëer een herinnering op je mobiele telefoon of schrijf het op de koelkast, maar zorg ervoor dat je doel een prioriteit is in dingen die je gedurende de dag doet, niet iets wat je pas doet als je alle andere gedaan hebt!

4. Anticipeer op problemen die kunnen optreden. Wat betekent dit? Vermijd bijvoorbeeld een dieet een paar dagen voor een diner met familieleden, of een nieuw regime van fysieke activiteit beginnen twee weken voor de vakantie... Dus, zorg ervoor dat je de tijd hebt om aan je nieuwe gewoonte te besteden zonder al te veel afleiding of problemen die je gemakkelijk kunnen doen opgeven.

Advertisement

5. Identificeer de activiteiten die je kunnen helpen jouw doel te bereiken.

foto: Pixabay

Voor elke nieuwe gewoonte zijn er andere gerelateerd die je kunnen helpen, zoals vroeg naar bed gaan en vroeg wakker worden: als je deze twee dingen allebei doet wordt de kans op succes groter.

6. Controleer je verbeteringen. Probeer een vinkje te plaatsen naast de activiteiten die je hebt voltooid en een kruisje naast degene die je niet hebt gedaan: het bekijken van de verbeteringen en gebieden waar je harder moet werken is een andere truc om de verandering te laten plaatsvinden en constant te worden!

Tags: TrucjesWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt