Sommige huismiddeltjes die kunnen helpen je tanden op natuurlijke wijze witter te maken - BekijkDezeVideo.nl
x
Sommige huismiddeltjes die kunnen helpen…
Deze te zware hond laat zich tijdens het wandelen vallen en komt niet overeind totdat ze wordt geaaid Een echtpaar heeft een gigantisch bed gebouwd om met hun 8 honden te slapen, die ze van de straat hebben gered

Sommige huismiddeltjes die kunnen helpen je tanden op natuurlijke wijze witter te maken

14 Februari 2020 • Door Janine
3.599
Advertisement

Wie een schitterende glimlach en witte tanden wil laten zien op elke foto, weet dat hier een prijskaartje aan hangt - een prijs die ook behoorlijk hoog is gezien de hoge kosten van tandartsen. Je betaalt voor kwaliteit, dat is normaal. We willen je er echter aan herinneren dat er ook veel natuurlijke methoden zijn voor het bleken van tanden, die geldige alternatieven zijn voor chemisch bleken of het professionele bleken door de tandarts met waterstofperoxide. Het is duidelijk dat, voordat je een van deze remedies thuis uitprobeert, we je sterk aanbevelen om de tandarts te bezoeken voor verdere suggesties. Vooral als je cariës of andere problemen hebt, neem dan eerst contact op met een professionele tandarts.

via: Healthline

foto: Pxfuel

1. Gember, zout en citroen. Rasp een stuk gember en voeg 1/4 theelepel zout toe. Snijd vervolgens een schijfje citroen en voeg een beetje van het sap toe aan de mix van zout en gember. Doe dit alles op een tandenborstel en poets je tanden met deze natuurlijke mix.

2. Zuiveringszout. Waarschijnlijk een van de meest bekende en gebruikte remedies. Als je wat water aan het zuiveringszout toevoegt, krijg je een soort papje met een blekende actie. Door een beetje citroen aan het zuiveringszout toe te voegen, versterk je het whitening effect. Vergeet niet om je tanden goed te spoelen als je klaar bent. Hoewel het een natuurlijke remedie is, moet je de doses en de frequentie niet overdrijven; zelfs als het zuiveringszout de tanden wit en glanzend maakt en alle soorten vlekken verwijdert, kan dit ook het tandglazuur aantasten.

3. Salie. Je kunt een salieblad rechtstreeks op de tanden wrijven (of een op salie gebaseerde tandpasta bereiden). Het gebruik van salie maakt het mogelijk om de tanden witter te maken, een niet onverschillig antibacterieel effect te verkrijgen en ook een discrete remedie voor een slechte adem. Zoals altijd, doe dit niet te vaak - 2 keer per week is meer dan genoeg.

foto: Pxfuel

4. Waterstofperoxide. Waterstofperoxide is waarschijnlijk de bleekstof bij uitstek, maar het moet met voorzichtigheid worden gebruikt en er moeten veel voorzorgsmaatregelen worden genomen. Allereerst moet het worden beschouwd als een incidentele bleekmethode, die niet meerdere keren moet worden herhaald. Het risico van het gebruik van deze methode ligt in het feit dat men heel voorzichtig moet zijn om geen waterstofperoxide in te nemen, wanneer we het gebruiken. Aan het einde van het proces, moet je de mond grondig spoelen.

5. Arak wortel. Het is een oude remedie voor het reinigen van tanden, die de Egyptenaren en Babyloniërs al gebruikten. De wortel kan worden gevonden in gespecialiseerde kruidenwinkels en is meestal in de vorm van een stokje die op de tanden moet worden gewreven. Het is een remedie met een uitstekend blekend effect, dat ook een antiseptische werking heeft. Overmatig wrijven kan echter schurend zijn en het tandglazuur beschadigen.

Advertisement

Elk van deze natuurlijke remedies heeft zijn voor- en nadelen die goed moeten worden geëvalueerd, om het tandglazuur en de gevoeligheid van de tanden en het tandvlees niet te beschadigen. Raadpleeg altijd de tandarts voordat je huismiddeltjes probeert.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt