De 5 meest voorkomende fouten die het haar beschadigen: wat te doen om ze te vermijden en altijd een perfecte look te hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
De 5 meest voorkomende fouten die het…
Een vrouw “vermomt” de hond als pasgeboren baby om hem mee te nemen naar het ziekenhuis om zijn oma gedag te zeggen 16 keer wanneer dieren ons hebben verbaasd met schattige uitingen van genegenheid

De 5 meest voorkomende fouten die het haar beschadigen: wat te doen om ze te vermijden en altijd een perfecte look te hebben

12 Augustus 2020 • Door Janine
6.384
Advertisement

Haarverzorging is minstens zo belangrijk als huidverzorging - je moet een paar eenvoudige regels volgen om de beste resultaten te krijgen, maar de voldoening om uit de douche te stappen, je haar te drogen en eruit te zien alsof je net bij de kapper vandaan komt, is van onschatbare waarde. Vaak maken we echter fouten bij onze routine, elke keer dat we onder de douche staan en een ​​shampoo gebruiken. Het probleem is vaak de frequentie waarmee we ons haar wassen: op de lange termijn zak het in feite onherstelbaar beschadigen. Maar er zijn wat dat betreft veel kleine voorzorgsmaatregelen waarmee je rekening moet houden.

Hier zijn de 5 meest voorkomende fouten die het haar beschadigen:


Elke dag vs Twee keer per week

1) Je haar elke dag wassen. Elke dag je haar wassen met shampoo is niet nodig, zeggen experts. Om het haar schoon te houden is het genoeg om het 2 of 3 keer per week te wassen, terwijl het voldoende is om het uit te spoelen met alleen water tijdens de andere dagen dat we douchen. Het dagelijks aanbrengen van shampoo is niet optimaal omdat het met zijn schuim de olie verwijdert, die het haar beschermt en hydrateert.

2) Een conditioner gebruiken na het wassen met shampoo. We zijn gewend aan dit soort routine, maar voor sommige haartypes is het tegenovergestelde misschien een betere keuze. Vooral mensen met fijn haar zouden kunnen proberen hun haar er voller uit te laten zien dankzij deze simpele truc.

3) Je haar uitspoelen met warm water. Een van de meest voorkomende fouten betreft de temperatuur van het water. Door je haar te wassen met warm water kunnen de lokken verzwakken en beschadigd raken; het is veel beter om te kiezen voor lauw water en het uit ​​te spoelen met koud water.

4) Je haar borstelen als het nog nat is. Nat haar is zwakker en op het moment dat het wordt geborsteld, breekt het sneller. De beste manier is om het zachtjes met een handdoek droog te deppen.

5) Conditioner aanbrengen op de hoofdhuid. Het zijn de puntjes die moeten worden gehydrateerd; door de conditioner rechtstreeks op de hoofdhuid aan te brengen, kunnen de haarzakjes verstopt raken, waardoor de haargroei wordt vertraagd en de olieproductie toeneemt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt