Er zijn vijf soorten mensen die je in het leven tegenkomt... en elk van hen heeft een heel specifiek doel - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Er zijn vijf soorten mensen die je in…
Zijn hond zwemt in zee: 3 dagen later gebeurt er iets wat hij NOOIT verwacht had Is de bank vies of zitten er vlekken op? Dit is een doe-het-zelf truc waardoor hij er weer als nieuw uit ziet

Er zijn vijf soorten mensen die je in het leven tegenkomt... en elk van hen heeft een heel specifiek doel

Door Janine
11.202
Advertisement

De hedendaagse wereld is steeds meer met elkaar verweven en het aantal mensen dat we leren kennen is eenvoudigweg onvergelijkbaar met dat van de oudere generaties. Het is zeker goed om veel uitwisselingen van ervaringen te hebben, maar het kan een tweesnijdend zwaard zijn. Met alle mensen die in ons leven komen, is het in feite moeilijk te begrijpen wie er toe doet en hoeveel ze er toe doen.

Wij laten je een methode zien. Er zijn vijf soorten kennismakingen die we kunnen opdoen en de wijsheid ligt in het herkennen van wie we zijn en wat we met hen kunnen delen. Dit zijn ze.

foto: Wikimedia
  1. Degenen die ons wakker moeten maken: het zijn mensen die een breekpunt in ons leven markeren. Ze komen met een boodschap, ook al is het niet meteen duidelijk en hij zal niet verdwijnen voordat we het begrepen hebben. Wanneer je iemand tegenkomt die een "uitdaging" voor je lijkt te zijn, iemand waar je moeite bij hebt om te begrijpen maar die niet vijandig is, maak dan gebruik van die mogelijkheid om iets nieuws over de wereld te leren.
  2. Degenen die dienen om ons te herinneren: ken je dat, dat iemand iets zegt dat lijkt op hoe jij jaren geleden was? Er zijn twee soorten spontane reacties die we kunnen hebben: of het lijkt ons onvolwassen of het herinnert ons aan het belang van iets dat we vergeten waren. In het tweede geval staan we voor een persoon die ons doet denken aan een idee, een houding, een reeks fundamentele waarden voor onszelf die we onderweg verloren waren.
  3. Degenen die ons helpen groeien: ze lijken op de vorige twee gevallen, maar hun rol als mentor is duidelijker. Het zijn die mensen die we bewust als model nemen voor iets en die dat accepteren. Men moet geen totale eerbied hebben, maar van iedereen leren wat hij ons kan leren, beperkt tot een bepaald aspect van het bestaan.
foto: Irina/Flickr

4. Degenen die alleen ruimte innemen: Het is triest om te zeggen, maar de meeste van onze kennissen vallen in deze categorie. Je moet geen misantroop worden en slechts met een paar vertrouwde vrienden omgaan, maar beseffen hoeveel ruimte je moet geven aan kennissen, zowel in de omgang, als in onze geest. Verspil nooit teveel tijd aan mensen die niet aan jou denken. Het doel van de aanwezigheid van deze mensen? Je helpen begrijpen hoe belangrijk die van punt 5 zijn.

5. Degenen die hier zijn om te blijven: en dit zijn de meest zeldzame. We hebben het niet alleen over de partner waarmee we zullen trouwen of met wie we ons hele leven zullen doorbrengen, maar ook over die goede vrienden die we, als we geluk hebben, op school hebben ontmoet, of die we later in het volwassen leven kunnen ontmoeten. Deze mensen zijn loyale metgezellen en we hoeven er niet over na te denken om ze te herkennen: het zal je hart zijn om het je te vertellen. Het belangrijkste is om het vertrouwen van deze mensen niet te schaden, ze nooit als vanzelfsprekend te beschouwen en de relatie altijd te cultiveren, zelfs als het onwrikbaar lijkt. Geef je genegenheid aan diegenen die het verdienen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt