Het is wanneer we niets van anderen verwachten dat het leven ons verrast - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het is wanneer we niets van anderen…
Om niet te lang voor de tv te zitten, loopt deze gepensioneerde door de stad om eten thuis te bezorgen Attent, nadenkend en besluiteloos: degenen die zijn geboren onder het teken Weegschaal behoren tot de meest selectieve mensen die je ooit zult kennen

Het is wanneer we niets van anderen verwachten dat het leven ons verrast

Door Janine
941
Advertisement

Er zijn mensen die een leven lang wachten. Wachten tot er betere momenten aankomen, wachten tot het perfecte gezelschap is gevonden, dat je eindelijk wat stabiliteit en sereniteit kunt hebben, of dat we eindelijk van anderen krijgen wat we hen hebben gegeven.

Wat echter ongrijpbaar is, is dat een dergelijke houding ons vaak alleen maar kan schaden. Op deze manier leven betekent dat je niet goed leeft: integendeel, wachten kan kostbare momenten verspillen, momenten die niet terug zullen komen en waarin we een andere benadering hadden kunnen hebben.

foto: Pexels

Iets verwachten is volkomen normaal, maar vaak is niets verwachten beter. Het gaat tenslotte om een beetje liefde voor jezelf en jezelf verdedigen tegen een voortdurend gevoel van spanning. Het is geen defaitisme of nihilisme, maar een evenwichtiger manier van handelen. Het is zonder al te veel na te denken over wat er zou kunnen gebeuren dat, met uitstekende kansen, dat wat we willen, zal arriveren.

Angsten, spanningen en negativiteit zullen op deze manier verder van ons verwijderd zijn: en dit is goed, aangezien we het hebben over beperkende houdingen. Wij zijn tenslotte de makers van onze verandering, net zoals wij degenen zijn die deze belemmeren.

De sleutel is dan in veel gevallen om te begrijpen waar al die houdingen die ons beperken, die ons beletten om dingen met sereniteit en openheid te leven, vandaan komen. Met andere woorden, groeien. Het is waarschijnlijk dat dit iets is dat we al heel lang bij ons hebben, maar het is niet onmogelijk om er vanaf te komen. Een moeilijke jeugd, trauma's of teleurstellende en mislukte relaties: alles markeert ons, maar alles kan worden overwonnen.

foto: Pexels

Immers, het leven, het echte leven, is altijd buiten onze comfortzone. Het is daar dat, zodra je je zekerheden verlaat, je de grootste voldoening zult vinden, door een beetje meer te durven. Laten we dus leren om los te laten, onze visie te verbreden en eindelijk na te denken over wat we echt nodig hebben. Wij, in de eerste persoon.

Door veel te nemen en niets van anderen te verwachten, kunnen we de grootste voldoening krijgen. Juist dan zal geluk komen en zullen de dingen gebeuren, onverwacht en daarom mooier dan ooit.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt