7 geheimen van je privé-leven die je NOOIT aan iemand moet vertellen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 geheimen van je privé-leven die je…
20 keer Volgt je hond je als je naar het toilet gaat? Dit probeert hij je te zeggen

7 geheimen van je privé-leven die je NOOIT aan iemand moet vertellen

19.763
Advertisement

Geheimen zijn niet zo geheim. Is het je opgevallen hoe vaak mensen dingen uit hun privé-leven delen met mensen die ze niet goed kennen? Dit alles is begrijpelijk: we zijn sociale dieren en we moeten emotioneel "onszelf" ontdoen van bepaalde lasten. En toch is het niet altijd aan te raden.

Er zijn dingen die je beter voor jezelf kunt houden. We hebben zeven dingen opgesomd waar je voorzichtig mee moet zijn wanneer je niet met familie of goede vrienden bent. Dit zijn de redenen:

foto: pxhere

1. Wrok uit het verleden - Net zoals we eerder zeiden, is de wrok uit het verleden een van die dingen die mensen anderen vertellen om zich te ontdoen van een last die hen onderdrukt. We worden ertoe gebracht kwaad te spreken over degenen die ons pijn hebben gedaan omdat we troost zoeken bij anderen, maar pas op: negativiteit is vermoeiend. De ander is niet je psychoanalyticus, probeer dus te praten over positieve dingen.

2. Dingen die je bezit - Ken je degenen die praten over de laatste mobiele telefoon die ze hebben gekocht of hun nieuwe auto? Vind je ze aardig? Zie je wel. Het is moeilijker om te beseffen als wanneer we het zelf doen, omdat we weten dat we die dingen verdiend hebben en het lijkt goed om het te vieren, maar het effect is hetzelfde!

3. Je salaris - Zoals hierboven, maar subtieler. Werk is een veel voorkomend gespreksonderwerp tussen vrienden en kennissen, maar pas op dat je vertelt welk exact bedrag je verdient: je zult afwisselend afgunst of mededogen aantrekken, voor het geval je salaris hoger of lager is dan dat van je gesprekspartner. En geen van beide is een mooi gevoel om rekening mee te houden, wees gereserveerd en je zult deze vergelijkingen niet aantrekken.

 

4. Toekomstplannen - De reden achter dit punt is heel anders dan de andere. Het is niet zozeer het effect dat het op anderen heeft als wel het effect dat het op jou uitoefent. Wanneer je enthousiast projecten voor je toekomst deelt, met iemand die net zo enthousiast is als jij, dan gebeurt het dat je je al bijna "aangekomen" voelt zonder zelfs maar halverwege te zijn. Het is een dissipatie van die psychische energie die je neemt om je doelen te bereiken, een soort van virtuele bevrediging die je belemmert om echt te handelen.

5. Je goede daden - Het is goed als je dat doet, maar je praat er niet over. Moraliteit is een van de meest delicate gebieden van menselijke ervaring, en mensen worden ertoe gebracht te vermoeden dat er een voordeel zit achter elke goede daad. Als je je goede daden vertelt, geef je ze een bevestiging: hij deed het gewoon om op te kunnen scheppen.

6. Problemen in de familie - Of het nu gaat om de gezondheid van een familielid of een groteske en gearticuleerde ruzie tussen verschillende leden van je gezin, dit zijn erg persoonlijke dingen. Maar je kent hen omdat je deel uitmaakt van het gezin en geen van hen zou graag willen weten dat je over hen met vrienden gaat praten. Als deze dingen je humeur bederven, blijf dan vaag en vertel ze gewoon dat je down bent omdat er problemen zijn in het gezin.

7. Je roeping - Er zijn momenten in ons leven dat we onze weg naar een bijna religieus niveau begrijpen. Het kan sport, werk of zelfs religie zijn of een vorm van meditatie. Wanneer we zo door één ding worden ingenomen, op een diep niveau dat we bijna in extase belanden, moeten we erop letten hoe we erover praten met anderen. Ze zitten noch in onze hoofden, noch in onze harten, en als we ons laten meeslepen, zullen we eruitzien als gekke predikers die ze willen bekeren.

Advertisement

Kortom, we moeten leren om onszelf te relativeren en niet alles wat we in ons hebben aan anderen te vertellen. Het is normaal dat het gebeurt en geef jezelf niet de schuld als je het hebt gedaan: in feite is ieder van ons het centrum van zijn universum.

Maar het is belangrijk om op te groeien tot volwassen mensen die bepaalde dingen voor zichzelf kunnen houden. De kwaliteit van je relaties zal verbeteren en je zult je ook beter in staat voelen om alle angsten en vreugden die je ziel bezighoudt, aan te kunnen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt