Het is beter om erover na te denken voordat je iemand pijn doet: de wet van karma faalt nooit - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het is beter om erover na te denken…
Disney heeft een lijn trouwjurken, geïnspireerd op haar prinsessen: voor een echt sprookjesachtig huwelijk! Dit zijn de 7 slechtste tips die ze je kunnen geven over je baby: doe deze dingen nooit!

Het is beter om erover na te denken voordat je iemand pijn doet: de wet van karma faalt nooit

Door Janine
4.660
Advertisement

Niemand ontsnapt aan karma, vroeg of laat zal alles wat gezegd of niet gezegd is, gedaan of niet gedaan, gevolgen hebben. Om deze soort universele wet te beschrijven, gebruiken we vaak uitdrukkingen als "wie zaait zal oogsten“ of “wie goed doet, goed ontmoet“. Of we nu in het lot of in het oorzakelijk verband geloven, de waarheid is dat er inderdaad een evenwicht bestaat in alle dingen, dat constant probeert alles in zijn natuurlijke staat terug te brengen. Daarom is het goed om deze filosofie niet te negeren.

foto: Unsplash

Het is geen kwestie van bijgeloof of verzoeningsrituelen, maar simpelweg van redelijke logica. Je verleden of huidige gedrag bepaalt ongetwijfeld wat er in de toekomst kan gebeuren. Iemand die zijn hele leven altijd goedheid, vriendelijkheid, empathie, vrijgevigheid en beschikbaarheid heeft getoond, wordt beloond met evenveel genegenheid en warmte.

Degenen die alleen aan hun persoonlijke welzijn hebben gedacht, anderen negeren en alleen maar toekijken, zelfs wanneer ze de kans hadden om een ​​verschil te maken, zullen waarschijnlijk tot eenzaamheid worden veroordeeld. Dit is het natuurlijke resultaat van iemands keuzes, van de reputatie die iemand heeft opgebouwd en de genegenheid die rondom hem is gecreëerd.

Wanneer niet handelen wordt toegevoegd aan handelen tegen iemand, is het nog erger. Er zijn mensen die niet ingrijpen wanneer ze kunnen, of wanneer ze moeten, uit angst of luiheid, maar er zijn ook mensen die samenspannen, plannen maken voor het kwaad van anderen. Degenen die alleen in de duisternis werken zullen er vroeg of laat op hun beurt door worden ingehaald.

foto: Unsplash

Karma laat zich niet voor de gek houden - misschien is het niet onmiddellijk, misschien kan het tijd kosten, zozeer dat het ons laat geloven dat we er "mee weg komen", maar zo is het niet. De gevolgen van de toegebrachte wonden en tranen zijn allemaal oproepen tot het ongeluk. Je kunt zelfs jaren onder een heldere hemel lopen, maar aan het einde van de weg wachten er altijd donkere wolken.

Dit alles betekent niet dat men alleen goed moet zijn uit angst veroordeeld te worden tot het ongeluk, integendeel, het is noodzakelijk om uit jezelf liefde en altruïsme te voelen. Dit betoog dient als een waarschuwing voor degenen die ervoor kiezen om de "donkere kant" te omarmen, omdat het lot nog zo lang op zich kan laten, uiteindelijk verschijnt het altijd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt