Deze lieve hond "duwt" de rolstoel van zijn vriend elke dag: een scène die het hart doet smelten - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze lieve hond "duwt" de rolstoel van…
27 keer doe-het-zelf met zwembad foam buizen die je zullen overtuigen er een voorraad van in te slaan De zoon helpt nooit mee in huis, maar de moeder heeft een geniaal plan bedacht waar het web het massaal mee eens is

Deze lieve hond "duwt" de rolstoel van zijn vriend elke dag: een scène die het hart doet smelten

03 Augustus 2018 • Door Janine
5.103
Advertisement

Wie een vriend vindt, vindt een schat: een spreekwoord dat zo waar is... maakt niet uit van welk soort! Hoevelen van jullie, vrienden van viervoetige vrienden, kunnen dit beamen? Allemaal, zonder enige twijfel - en waarschijnlijk zal iemand beweren dat harige vrienden de beste vrienden zijn. Maar het verhaal van Danilo Alarcon is een onweerlegbaar bewijs, die in staat is om zelfs de meest starre cynici te overtuigen van de diepe band van liefde en vertrouwen die kan worden gecreëerd tussen mens en dier.


Danilo Alarcon is 46 jaar en woont in de stad Davao, op de Filippijnen, en tot een paar jaar geleden kon hij zichzelf niet eens voorstellen dat hij een vriend als Digong zou ontmoeten. Het leven van Danilo was tot enkele jaren geleden heel anders; toen gebeurde het verschrikkelijke motorongeluk dat hem verlamde en hem in een rolstoel dwong.

Danilo was wanhopig, omdat hij wist dat alles zou veranderen tot het punt waarop het hem onmogelijk was zich voor te stellen dezelfde dingen te kunnen doen als voorheen. Toch kwam aan deze angst onverwachts een einde toen Danilo een puppy van zeven maanden oud ontmoette: hij wist nog niet dat hij zijn beschermengel zou zijn, maar deze onwetendheid kon niet verhinderden dat Danilo's hart zou opengaan om de hond te verwelkomen.

De pup - die Danilo Digong noemde, als de president van de Filippijnen Rodrigo Duterte - vulde niet alleen zijn baasje met die grenzeloze en blinde liefde die alleen honden kunnen geven, maar leerde al snel een onmisbare hulp voor Danilo te zijn, door zijn rolstoel te duwen! Op deze manier kan Danilo nu gemakkelijker bewegen, zowel thuis als op de onverharde wegen van Davao; hij is er vooral in geslaagd om het vertrouwen in zijn mogelijkheden te herstellen, in het leven dat, ook al is het anders, daarom niet zonder vreugde en voldoening zal zijn.

Advertisement

Mocht je je in Davao bevinden, zou je ze dus samen kunnen tegenkomen, Danilo en Digong; een echt ontroerend beeld, zoals Faith Ravilla vertelt, die samen met haar man dit verhaal aan de Daily Mail UK wilde vertellen: "We voelden ons gezegend dat we getuige waren geweest van dit buitengewone beeld van een buitengewoon wezen dat zijn baasje helpt zijn rolstoel langs Seminary Drive te begeleiden. Ik bedoel, ik dacht dat het alleen in tv-shows gebeurde, maar dit was een echt tafereel... Ik heb geen woorden om mijn emoties nu te beschrijven. Moge de goede Heer hen beiden zegenen".

De twee zijn onafscheidelijk, ze kunnen zich het leven zonder elkaar niet meer voorstellen! Bekijk de video en vertel ons: geloof je nog steeds dat verschillen een vriendschap in de weg kunnen staan?

Tags: HondenEmotionele
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt