Ze vinden een achtergelaten puppy op de toiletten van een luchthaven en een ontroerende brief: "Zorg voor hem"

Janine image
door Janine

19 April 2022

Ze vinden een achtergelaten puppy op de toiletten van een luchthaven en een ontroerende brief: "Zorg voor hem"
Advertisement

Gedwongen moeten kiezen tussen je eigen veiligheid en die van je huisdier is een echt onrecht, wat ons doet nadenken over de slechte levensomstandigheden van sommige mensen. Het verhaal van Chewy, een drie maanden oude hond die door zijn baasje op een luchthaven is achtergelaten, vertelt precies over deze malaise. Het hondje werd gevonden naast een brief waarin zijn baasje uitlegde hoe ze gedwongen werd om dat extreme gebaar te maken: ze hield van haar hondje, maar haar vriend mishandelde hem zo erg dat ze hem moest verlaten in de hoop dat hij een beter thuis zou vinden.

via Today

Advertisement

Pictures form his very first day....he instantly bonded with his human foster sister 💜

Pubblicato da Connor and Millie's Dog Rescue CMDR su Domenica 1 luglio 2018

De kleine Chewy werd gevonden door een bewaker op de toiletten van "McCarran" International Airport in Las Vegas. De hond was vergezeld van een zeer ontroerende brief: "Hallo! Ik ben Chewy. Mijn baasje had een ongezonde relatie en kon mijn vliegticket niet betalen. Ze wilde me niet in de steek laten, maar ze had geen keuze. Tijdens een ruzie schopte mijn ex-vriend mijn hond, die nu een grote bult op zijn hoofd heeft. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij een dierenarts nodig. Ik ben gek op Chewy en hou alsjeblieft van hem en zorg voor hem."

De bewaker van de luchthaven belde onmiddellijk de vereniging "Connor and Millie's Dog Rescue", gespecialiseerd in het herstel van oudere honden of puppy's die een trauma hebben opgelopen. De kleine Chewy werd in veiligheid gebracht en kreeg meteen de nodige medische behandelingen. De puppy, slechts 3 maanden oud, bleek in uitstekende gezondheid te verkeren, hoewel wordt aangenomen dat hij een trauma heeft opgelopen door de ex-vriend van de eigenaresse. De vrijwilliger van de vereniging die voor hem zorgde, wilde de internetwereld het verhaal van Chewy laten weten, vooral om zijn ex-baasje te bereiken: "Ik probeer het woord te verspreiden om haar te laten weten dat hij veilig is".

Advertisement

Hey Vegas!! Chewy here🐾🐾 Is everypawdy done makin' all that loud noises and being silly??? Sounded scary like. Anyhoo:...

Pubblicato da Connor and Millie's Dog Rescue CMDR su Mercoledì 5 luglio 2017

Ondanks het opgelopen trauma bleek Chewy een aanhankelijke puppy te zijn, die nergens bang voor is, zelfs niet voor vuurwerk: “Je merkt dat het een hond is die geliefd is", zei de vrijwilliger die hem behandelde.

Helaas staat het verhaal van Chewy niet op zichzelf: vaak richten degenen die een ongezonde controle over het paar willen hebben zich ook op de huisdieren van hun partner. En dan treft huiselijk geweld zowel dieren als mensen. Laten we hopen dat we dergelijke episodes niet meer hoeven mee te maken!

Advertisement