15 ontroerende gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de wereldkampioenschappen voetbal 2018 - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 ontroerende gebeurtenissen die plaatsvonden…
Als je een hond met een gele strik ziet, moet je niet in de buurt komen: het betekent dat hij ruimte nodig heeft Kinderen die voor de eerste keer iets zuurs eten: hun reacties zijn leuk

15 ontroerende gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de wereldkampioenschappen voetbal 2018

1.566
Advertisement

Afgelopen 15 juli eindigde de 21e editie van het Wereldkampioenschap voetbal, dit jaar georganiseerd door Rusland, met een overwinning van Frankrijk dat de overhand had in de finale tegen Kroatië met een klinkende 4-2. Als de sportieve emoties talrijk waren, met tal van onverwachte resultaten gedurende de gehele duur van het toernooi, waren er net zo veel niet-sportieve emoties die zowel op als naast het veld het evenement hebben bijgewoond.

We hebben 15 ontroerende gebeurtenissen verzameld tijdens de laatste WK die ons leren dat sport niet alleen maar competitie is.

1. De Japanse fans die de tribune opruimden, werden beroemd en inspireerden de supporters van andere teams om hetzelfde te doen.

Zelfs buiten de stadions: de foto toont een van de vele pleinen met maxi-schermen direct na het einde van een wedstrijd.

2. Tijdens het WK moest Tom lange sessies radiotherapie ondergaan. Hij heeft een reproductie van de wereldbeker verdiend.

Advertisement

3. "Zeven jaar geleden, streden mijn vrouw en ik samen met onze zoon tegen de ziekte die hem bijna van ons wegnam"

"Ik beloofde hem dat hij zou genezen zodat we de wereldkampioenschappen samen in Rusland konden zien. Nou, hier zijn we dan."

4. "Elke 4 juli viert oma Amerika met dit blauw-wit-rode shirt met sterren. Pas tijdens de WK hebben we ontdekt dat het de vlag van Panama is"

"Een verraad dat 30 jaar heeft geduurd!"

5. De Zwitserse fans hadden geen kaartjes maar kwamen twee Brazliaanse fans tegen die twee extra kaartjes hadden en ze kado hebben gegeven.

Vlak voor de wedstrijd Brazilië-Zwitserland.

Advertisement

6. De Zuid-Koreaanse ambassade ontving een geschenk van de Mexicaanse sponsor, nadat Zuid-Korea hem de kwalificatie overhandigde door Duitsland te verslaan.

7. Op 23 juni werd een Zweedse fan op een scooter door een auto geraakt. Hij wordt bijgestaan door een passerende Duitse arts die eerste hulp biedt.

In de tussentijd werd Duitsland-Zweden gespeeld.

Advertisement

8. Het enige dat je nodig hebt, is een projector en een busje om de wedstrijd met de hele buurt te bekijken.

9. De burgemeester van een Colombiaanse stad en zijn vrouw hadden een fout gemaakt bij het boeken van het hotel. Ze kregen onderdak in de buurt van het stadion van een professor aan de universiteit van Saransk.

Advertisement

10. De moeder van de journalist Rama Pantarotto gaf Messi een geluksbrenger vlak voor de wereldkampioenschappen. Toen Pantarotto hem ontmoette, hield Messi hem in zijn sok.

11. Ook het team van Japan toonde het grootste respect: na de nederlaag met België maakten ze de kleedkamers schoon en lieten ze een bedankbrief achter voor Rusland dat hen had ontvangen.

12. Danijel Subasic, doelman van Kroatië, wijdt elke overwinning aan zijn overleden vriend die hem de passie voor voetbal heeft gegeven.

En hij draagt altijd een shirt waar hij op staat.

13. De Argentijn die al vijf jaar de wereld rond fietst komt eindelijk in Rusland aan!

14. Kroatische fans bedanken Rusland met een te gek spandoek!

15. Sport verenigt in plaats van dat het verdeelt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt