Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen, dat beweert een onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vrouwen hebben meer slaap nodig dan…
De legende van de rode draad: een krachtig amulet om aan de pols te binden om negativiteit weg te jagen De ongelooflijke kracht van vriendelijkheid: 24 foto's die een lach op je gezicht toveren

Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen, dat beweert een onderzoek

Door Janine
84.352
Advertisement

Wonderlijk advies over welzijn is te vinden in duizenden soorten en betrouwbaarheid. Er zijn mensen die aanbevelen alleen groene thee te drinken, degenen die aanbevelen om in de vroege ochtenduren te sporten, en degenen die in het wekelijkse vasten de remedie zien die alle kwalen geneest. Maar er is een gewoonte waarover iedereen het unaniem eens is: goed en lang slapen.

Slaap wordt door iedereen - inclusief experts - beschouwd als een echte remedie voor de gezondheid. In deze fase synthetiseert het lichaam enkele basiselementen voor voeding, en kunnen de organen worden opgeladen om de volgende dag beter hun werk te doen: slechte slaap - of weinig - compromitteert de prestaties tijdens de wakkere uren. Maar hoeveel uren moet je precies slapen?

Als je tot het vrouwelijk geslacht behoort, hebben we goed nieuws voor je. Iedereen heeft 7-8 uur slaap nodig, maar wat betreft vrouwen raden de experts aan om nog verder te gaan: het lijkt erop dat een vrouw zonder schuldgevoel zelfs meer dan 8 uur zou moeten slapen.

Lichamelijk gezien hebben mannen en vrouwen heel verschillende kenmerken: de vrouwelijke hersenactiviteit is bijvoorbeeld efficiënter. Vandaar de aanbeveling van de experts: het vrouwelijk brein zou meer uren nodig hebben om op te laden.

Het zogenaamde "schoonheidsslaapje" zou geen fata morgana zijn: slaap stelt een vrouw in staat om haar hersenfuncties te herstellen en heeft bewezen gunstige effecten op de helderheid en gezondheid van de huid te hebben.

foto: Pxhere

Dus de volgende keer dat je de behoefte voelt om meer dan 8 uur te slapen, doe het dan zonder je schuldig te voelen: het is je DNA die erom vraagt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt