In zijn vrije tijd vermomt deze politieagent zichzelf als een superheld om zieke kinderen te laten lachen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In zijn vrije tijd vermomt deze politieagent…
Deze 14 prachtige foto's laten ons zien dat de Duitse herder één van de mooiste honden ter wereld is Steeds meer scholen vervangen straffen door meditatie en de behaalde resultaten zijn uitstekend

In zijn vrije tijd vermomt deze politieagent zichzelf als een superheld om zieke kinderen te laten lachen

Door Janine
4.119
Advertisement

De strijd tussen goed en kwaad is een tijdloze strijd, omdat deze in werkelijkheid het leven van alle mensen begeleidt en door en voor de mens moet worden bestreden. Het is niet verrassend dat de meest geliefde superhelden van menselijke oorsprong zijn, die besluiten verantwoordelijkheid te nemen voor de bescherming van de mensheid.

Hoewel het een onmenselijke taak is, is het niet nodig om uitgerust te zijn met superkrachten: men moet echter voorzien zijn van een groot hart, in staat om mededogen te voelen voor iedereen die lijdt in de wereld.

Zoals de agent Damon Cole laat zien, een superagent klaar om de kleintjes te hulp te schieten.

Damon Cole is politieagent van beroep, maar in zijn stad staat hij bekend vanwege iets anders.

Damon Cole is politieagent die in Fort Worth, in Texas werkt; maar sommigen zouden zweren dat hij niet alleen dat is - en misschien hebben ze wel gelijk.

De eerste aanwijzingen waren er in 2012 toen hij, in dienst in Dallas, deelnam aan evenementen in de gemeenschap en in ziekenhuizen: daar, voor het eerst geconfronteerd met de trieste en angstige ogen van zieke kinderen, besloot hij zijn ware identiteit te onthullen, onder zijn uniform, zat zijn uniform van... Superman.

In zijn vrije tijd bezoekt hij kinderziekenhuizen om kinderen een steuntje in de rug te geven.

Misschien heeft hij geen buitenaardse superkrachten, maar Damon Cole heeft zeker een grote ziel: hij besloot om zijn vrije tijd te wijden aan kinderen met kanker en andere ernstige ziekten, in een poging om ze - in ieder geval voor even - een glimlach en wat hoop te geven.

De hoop die ontstaat als je weet dat een superheld je beschermt in de zware strijd tegen een slecht behandelbare ziekte.

Zoals wanneer hij, in 2015, zijn vakantie onderbrak om 11 uur te rijden en een 7-jarige jongen met kanker in Illinois, verkleed als Superman, te bereiken.

Advertisement

In de kledingkast van Damon hangt heel veel superheld kleding.

Niet alleen Superman: Damon Cole is klaar om in de huid te kruipen van de favoriete helden van kinderen: Ninja Turtles, De Hulk, Spider Man en nog veel meer. Hier zien we hem als Ironman verkleed.

Als goede politieagent is Damon erg alert op details: dus "vermomde" hij zijn twee auto's om ze speciaal te maken.

Eén lijkt in feite op de Batmobiel van de superheld van Gotham City, de andere op de Dodge Charger van de fotojournalist Clark Kent.

In een interview met NBC Nightly News zei hij dat zijn dochter Savannah zijn inspiratiebron is.

In hetzelfde interview verklaarde hij dat hij van 2012 tot vandaag meer dan 1.000 kinderen heeft bezocht in 20 Amerikaanse staten.

Hier zien we enkele van de afbeeldingen van deze ontmoetingen; maar vele andere zijn te vinden op zijn Instagram- en Facebook-profiel.

Voor Damon zijn deze kinderen de echte helden: omdat ze vechten tegen het kwaad, maar ondanks alles kunnen ze altijd de kracht vinden om hem een glimlach te geven, of een krachtige, ontwapenende lach.

Niet altijd overleven deze kleine, grote helden het, en zelfs in die pijnlijke gelegenheden is Damon daar om een laatste groet aan de kleine vechters te geven.

Of superhelden nu bestaan of niet, is niet relevant: wat zeker is, is dat de wereld helden nodig heeft die, zelfs zonder bovennatuurlijke krachten, de magische kracht hebben om het geloof en de glimlach voor volwassenen en kinderen terug te geven; zoals Damon Cole doet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt