Opa's en oma's die bezig zijn met kleinkinderen leven langer: een onderzoek bevestigt het! - BekijkDezeVideo.nl
x
Opa's en oma's die bezig zijn met kleinkinderen…
Een politiecommando onthult de onfeilbare 12 doe-het-zelf projecten die je meteen wilt proberen nadat je ze gezien hebt

Opa's en oma's die bezig zijn met kleinkinderen leven langer: een onderzoek bevestigt het!

21 Augustus 2018 • Door Skip
14.109
Advertisement

Waardoor kan een 60-jarige man in een klap jonger worden? Door de komst van een kleinkind natuurlijk! We hebben allemaal wel gezien voor welke verandering een klein kindje in het leven van een ouder iemand kan zorgen, die ineens van de een op andere dag de rol van opa krijgt.

Zat hij eerst uren op de bank voor de televisie, moet hij met zijn kleinzoontje op de grond gaan zitten, verstoppertje spelen, tekenen en wat nog meer. Allemaal dingen die, buiten dat ze goed zijn voor de kleine, ook erg goed zijn voor opa, die daardoor weer zijn lichaam en brein moet gaan gebruiken.

Lekker opa en oma zijn is dus goed voor het humeur... maar is er bij een onderzoek nog iets extra's opgevallen, namelijk dat je door grootouder te zijn, ook langer leeft!

via: NHS.uk

foto: pxhere

Ronan Factora, specialist in ouderdomsziekten, benadrukt dat een kleinkind in het leven van een ouder iemand, de lichamelijke en fysieke stress, veroorzaakt door het vele zitten, kan helpen verminderen en dat dit dus voor een betere algehele gezondheid zorgt.

Toen er werd gekeken naar gegevens die in 20 jaar tijd zijn verzameld over meer dan 500 mensen van boven de 70, viel het op dat mensen die zorgden voor kleinkinderen, perxentueel gezien 37% langer leefden dan degenen die niet in de weer waren met kleinkinderen.

Naar het park gaan, koken, spelletjes bedenken om de tijd te vullen en laten we het niet onderschatten door gewoon al lekker te lachen, zijn dit allemaal activiteiten die de gezondheid ten goede komen, en helpen jong te blijven.

En voor de mensen die geen kleinkinderen hebben: geen zorgen want in het onderzoek waren ook de mensen meegenomen die in het algemeen zorgden voor kinderen, niet per se familie, maar bijvoorbeeld kinderen van de buren of van vrienden die een oppas nodig hadden.

Dus, opa's en oma's, nu heb je nog een extra reden om voor de kleinkinderen te zorgen, want je leeft er namelijk langer door!

foto: pxhere
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt