Kinderen geen respect leren geven voor dieren kan zeer trieste gevolgen hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Kinderen geen respect leren geven voor…
Ze stal geld uit de kassa: de winkeleigenaren leren haar een les door er een muizenval in te doen Het 15 maanden oude kind heeft leukemie: zijn vader danst voor hem en slaagt erin hem momenten van pure vreugde te geven

Kinderen geen respect leren geven voor dieren kan zeer trieste gevolgen hebben

04 September 2018 • Door Janine
22.394
Advertisement

De opvoeding van kinderen is niet makkelijk, maar wel essentieel: van goede manieren, tot goede voeding, respect voor dieren en nog veel meer. Een incident in de dierentuin van Jihlava - een stad in de Tsjechische Republiek - bewijst hoe belangrijk de opvoeding is en laat ons vooral zien wat de gevolgen van ongedisciplineerde kinderen zijn.

Een zeer jonge baby-bende, bestaande uit kinderen van 5 tot 8 jaar, is over het hek van een dierentuin geklommen en heeft een feit begaan dat niet eindigt met de geschatte hoogte van de vergoeding.


Drie jongens gooiden stenen in de vijver waar flamingo's zaten: ze doodden er één en hebben een ander zwaar verwond.

De drie jongens renden na het plegen van deze daad weg om zich in de nabijgelegen bossen te verstoppen: de politie had echter niet veel moeite om hen te identificeren omdat een van hen een goed zichtbaar geel sweatshirt droeg.

Aan de families van de kinderen werd een vergoeding van 2000 € gevraagd, een symbolisch bedrag dat nooit de schade van de dierentuin en het leven van een dier kan evenaren.

Advertisement

Dit verhaal zou ons moeten doen nadenken.

Wat de beheerders van de dierentuin en de politie verbaasde, was het feit dat de drie kinderen zich niet eens realiseerden wat ze gedaan hebben en in alle stadia van detentie nooit berouw getoond hebben. Dit toont aan dat voor hen de betekenis van respect voor dieren volledig onbekend was en we kunnen alleen een zucht van verlichting slaken dat een veel ernstiger daad niet is begaan.

In gevallen als deze moeten we ons afvragen wat voor soort onderwijs we kinderen geven, of het juist en effectief is. Ook omdat de grens tussen mens en dier maar klein is en als er voor de één geen respect is, is het waarschijnlijk dat het er ook voor het ander niet is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt