Een paard nadert een vrouw in een rolstoel: de show die volgt ontroert het publiek

Janine image
door Janine

25 Augustus 2018

Een paard nadert een vrouw in een rolstoel: de show die volgt ontroert het publiek
Advertisement

Lauren Barwick is een Canadese vrouw met een moeilijke geschiedenis achter de rug, maar ook vol hoop en liefde voor het leven. Toen ze nog maar een kind was, begon ze een speciale voorliefde voor paarden te tonen en droomde ervan ooit op deze mooie dieren te gaan rijden. En zo ging het ook: opgroeiend, werd Lauren een veelbelovende trainster en iedereen - inclusief haarzelf - was ervan overtuigd dat dit haar toekomst zou zijn. Maar het lot besliste iets anders.

Op een dag, toen ze nog maar een meisje was, viel een baal van 90 kg hooi op haar, waardoor ze haar rug brak en verlamd raakte. Stel je voor wat het zou betekenen, voor een meisje dat in de open lucht met dieren leefde, het idee om zo'n lot onder ogen te moeten zien. Toch besloot Lauren niet op te geven.

Advertisement
Een paard nadert een vrouw in een rolstoel: de show die volgt ontroert het publiek - 1

Na een lang proces van fysieke en mentale revalidatie en training, kon Lauren haar weg vervolgen door professioneel jockey en trainster te worden. Ze beweegt zich voort in een rolstoel, maar dit weerhoudt haar er niet van om met haar paard te communiceren en alle nummers uit te voeren die ze wil.

Advertisement
Een paard nadert een vrouw in een rolstoel: de show die volgt ontroert het publiek - 2

In deze video zie je haar communiceren met haar prachtige dier, dat haar aanwijzingen nauwgezet volgt, en alle typische oefeningen van de discipline dressuur opvoert. Kort daarna klimt Lauren in het zadel en de twee beginnen te galopperen: de vrouw en het mooie paard bewegen eenstemmig en binnen een paar seconden wordt de handicap slechts een herinnering.

Bekijk deze prachtige video met eigen ogen!

Advertisement