De 10 wetten van karma: om een leven in vrede en harmonie te leiden

Janine image
door Janine

02 September 2018

De 10 wetten van karma: om een leven in vrede en harmonie te leiden
Advertisement

Karma is een kosmische wet, die reacties van oorzaak en gevolg met elkaar verbindt: als we ons in een positieve of negatieve toestand bevinden, is dat volgens Karma alleen maar omdat het de reactie is op een eerder uitgevoerde actie. Verleden, heden en toekomst zijn geen tijden op zich, maar wat in een moment gebeurt, kan zelfs in toekomstige perioden gevolgen hebben.

Er zijn ook andere beginselen om te leren om een vol, gelukkig en sereen bestaan te bereiken. Dit zijn de 10 wetten van karma.

Advertisement
publicdomainpictures.net

publicdomainpictures.net

1. Wet van Oorzaak en Gevolg

Als je gedachten positief en puur zijn, zul je positieve en zuivere dingen ontvangen. Wat je wilt voor anderen zal ook jou overkomen.

2. Wet van de Schepping

Waar je mee bent omringd, heeft invloed op je. Dit is waarom je jezelf alleen moet omringen met positieve mensen en omgevingen. Je bent één met de rest van het universum.

3. Wet van de Nederigheid

Alles gebeurt met een reden. Accepteer met nederigheid alles wat je overkomt, zowel goede als slechte dingen.

4. Wet van de Groei

De toekomst ligt in jouw handen. Accepteer alles dat stimulerend voor je is, om te groeien als een sterke boom die zijn wortels in de grond laat zakken. De kracht om te zijn wat je wilt zijn ligt in jouw handen.

5. Wet van de Verantwoordelijkheid

Successen en mislukkingen zijn je eigen verantwoordelijkheid. Alles wat je bent is het resultaat van je acties.

6. Wet van de Verbinding

Als je wilt dat er iets gebeurt, doe dan alles om het te laten gebeuren: verleden, heden en toekomst zijn verbonden en wat je vandaag zaait, zal je morgen zijn vruchten geven.

7. Wet van de Verbinding

Val niet in de valkuil van de gewoonte: stop de cyclus van al wat schadelijk is. Veranderen is fundamenteel in het leven en alleen degenen die het kunnen, zullen overleven.

8. Wet van de Gastvrijheid

Het is veel beter om te geven dan te ontvangen. Geef niet iets door iets terug te verwachten. Jij bent de eerste die aan jouw vrijgevigheid verdient.

9. Wet van de Concentratie

Concentreer je op wat goed is dat elke dag gebeurt en het goede dat je bezit. Je hoofd vullen met negatieve gedachten zal je nergens naartoe brengen.

10. Wet van Hier en Nu

Het enige moment waarin jouw acties waarde hebben is het heden: het verleden kunnen we niet meer veranderen, de toekomst is niet zeker. Denken aan het verleden en het heden brengt je alleen maar nutteloze zorgen.

Advertisement

Als we deze wetten in gedachten houden zouden we onszelf bevrijden van vele zorgen die ons verdrietig en vol negativiteit maken!

Als we deze wetten in gedachten houden zouden we onszelf bevrijden van vele zorgen die ons verdrietig en vol negativiteit maken!

pixabay.com

Advertisement