Warm zout: een traditionele remedie die verkoudheid en nekpijn kan helpen verlichten

Janine image
door Janine

21 Oktober 2018

Warm zout: een traditionele remedie die verkoudheid en nekpijn kan helpen verlichten
Advertisement

Wanneer je lijdt aan lichte cervicale pijnen, menstruatiepijn, verkoudheid en bronchitis, kun je een natuurlijke en goedkope remedie gebruiken om de symptomen te verlichten: we hebben het over warm zout. Een oplossing die binnen ieders bereik ligt en volkomen natuurlijk is, in tegenstelling tot andere remedies die als zodanig verschijnen of juist helemaal niet. Vanzelfsprekend is het een huismiddeltje om een aantal gezondheidsproblemen te verzachten: als de problemen blijven aanhouden, is het altijd goed om naar de mening van een arts te luisteren.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Het gebruik van warm zout is heel eenvoudig en snel. Het enige dat je nodig hebt, is onbehandeld grof zout, beter als het zeezout of uit de Himalaya is, waarvan je een hand vol in een pan doet zonder iets anders toe te voegen en het op het vuur laten staan tot het een beetje begint te roken. Zet op dat moment het vuur uit, giet het zout in een handdoek en breng het aan op de pijnlijke plekken gedurende 15-20 minuten of tot het weer op kamertemperatuur is.

Advertisement

Deze methode benut de absorberende kracht van zout tegen het overtollige vocht dat in ons lichaam aanwezig is. Op zijn beurt absorbeert deze laatste zijn warmte en zijn mineralen en geeft verlichting aan mensen die lijden aan verkoudheid, bronchitis, rugpijn, cervicale pijn of kiespijn. De methode met het hete zout kan elke dag worden herhaald en je kunt het meerdere keren opnieuw gebruiken, zonder het te verspillen.

Advertisement