6 bijwerkingen die kunnen optreden als je te vaak water met citroen drinkt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 bijwerkingen die kunnen optreden als…
Hij brengt de hond verstopt in een koffer naar het ziekenhuis zodat zijn zieke vrouw haar voor de laatste keer kan knuffelen Een verpleegster laat haar methode zien om een pasgeboren baby in slaap te brengen met een handdoek en een groot badlaken

6 bijwerkingen die kunnen optreden als je te vaak water met citroen drinkt

Door Janine
5.065
Advertisement

Een glas lauw citroenwater drinken in de ochtend, vóór het ontbijt, is een gewoonte die veel mensen hebben, waaronder vele beroemdheden: sommigen zeggen dat je er van afvalt, anderen menen dat het het metabolisme op gang brengt. Slecht is het niet, en het kan inderdaad een aangename en verfrissende manier zijn om het eerste glas water van de dag te drinken.

Maar zijn er echt geen contra-indicaties van het drinken van water en citroen? Er zijn er een paar, en zoals gewoonlijk verschijnen ze wanneer je overdrijft met de hoeveelheden.

Water en citroen is gezond, maar pas op voor de hoeveelheden.

foto: pixabay.com

Dit gebeurt er als je teveel water met citroen drinkt:

  • Het beschadigt de tanden: aangezien citroensap zeer zuur is, kan het op de lange termijn het tandglazuur aantasten. Wanneer dit gebeurt, zien de tanden er geel uit en voelen ze ruw aan.
  • Het irriteert de maag: als je de hoeveelheid citroen in het water overschrijdt, kan de maag worden aangetast. Artsen waarschuwen dat citroensap bestaande maagzweren kunnen verergeren en het zogenaamde gastro-oesofageale refluxsyndroom kan veroorzaken: de symptomen zijn brandend maagzuur, hoofdpijn en misselijkheid.
  • Het veroorzaakt cariës: dit geldt vooral voor degenen die meestal het glas water en citroen zoeten of die geconcentreerde sappen drinken in plaats van vers geperste sappen. Op de lange duur kan de hoeveelheid opgeloste suiker leiden tot de ontwikkeling van tandbederf in de tanden.
  • Verergert aften: water en citroen drinken bij de aanwezigheid van aften betekent een grote vertraging van de wondgenezing. De zuurgraad van het sap zorgt namelijk voor irritatie van de slijmvliezen.
  • De schil van citroenen kan besmet zijn: als je niet de gewoonte hebt om voor biologische citroenen te kiezen, kan de gewoonte om 's ochtends water en citroen te drinken elk gezond aspect verliezen. Een studie wees uit dat op 70% van de niet-biologische citroenen verschillende schadelijke bacteriën voor mensen voorkomen, waaronder E. coli die braken en diarree veroorzaakt. Een manier om de schade te beperken, is door de citroen te persen en niet helemaal onder water te dompelen.
  • Het bevordert migraine: citroen valt in de categorie van voedingsmiddelen die op de een of andere manier migraine kunnen bevorderen. Sommige studies hebben een verband aangetoond tussen hoofdpijn en citrusvruchten.

Zoals gewoonlijk ligt de waarheid in het midden: overdrijf nooit met de hoeveelheid!

Tags: EtenNuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt