9 goedkope trucs om voor je auto te zorgen... en hem er als nieuw uit te laten zien - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 goedkope trucs om voor je auto te…
Een studie beweert: thuis blijven met de kinderen kan zwaarder zijn dan naar het werk gaan De Newfoundlander ruikt het gevaar en zet de meest schattige redding in werking die ooit is gefilmd

9 goedkope trucs om voor je auto te zorgen... en hem er als nieuw uit te laten zien

Door Janine
25.220
Advertisement

Auto's zijn onze vertrouwde reisgenoten. Vaak worden ze beschouwd als iets meer dan alleen een vervoermiddel, vertegenwoordigen ze een statussymbool, onze persoonlijkheid en worden ze in sommige gevallen bijna net zo geknuffeld en geliefd door de eigenaars als een kind! Juist voor dagelijks gebruik en de daaruit voortvloeiende slijtage hopen zich na verloop van tijd vuil en tekenen van ouderdom op, waardoor ze onherkenbaar worden. Hier zijn 9 kleine trucjes die je auto het uiterlijk van het verleden kunnen teruggeven.

1. De ramen schoonmaken

foto: Pinterest

Gebruik kranten, azijn en kruipolie om hinderlijk vuil van de ruiten van de auto te verwijderen. Met deze methode zal het vuil zich moeilijker vormen.

2. Verzorging van de leren zitting

foto: Pinterest

In plaats van dure speciale producten te kopen, kun je olijfolie gebruiken om de leren zitting te behandelen. Wrijf een doekje gedrenkt in olie over de schoon te maken gedeelten en verwijder met een schone doek de overtollige olie.

Advertisement

3. Ruitenwissers weer als nieuw

foto: Pinterest

Als de ruitenwissers een vreemd geluid maken en de regen niet verwijderen als zou moeten, is het misschien tijd ze te vervangen. Maar je zou kunnen proberen ze een tweede leven te geven, door het rubber schoon te maken met een in alcohol gedrenkt stuk papier. Resultaat verzekerd!

4. Vlekkerverwijderaars voor de zitplaatsen

foto: Pinterest

Stoffen bekleding reinigen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Behalve met deze remedie! Doe azijn, bicarbonaat, citroensap, afwasmiddel in een lege spuitfles en schud goed. Breng het aan op de aangetaste delen en maak het grondig schoon met een borstel, je zult het resultaat zien!

5. Wieldoppen schoonmaken

foto: Max Pixel

Voor dit klusje kun je hetzelfde product gebruiken als het vorige trucje. Spuit er wat van op een microvezeldoekje en wrijf langs de randen van de wieldoppen, om vuil en vet te verwijderen.

Advertisement

6. Het reinigen van doffe koplampen

Als je een oude auto hebt en de glazen van de koplampen dof zijn, is er een oplossing om ze er als nieuw uit te laten zien! Wat je nodig hebt, is tandpasta en een doekje. Doe wat tandpasta op de koplampen en wrijf met het doekje, maak alles schoon met een vochtig doekje en bewonder het eindresultaat!

7. Dierenharen

Het verwijderen van de haren uit de bekleding van de auto is echt lastig. Maar er bestaat een klein trucje om het gemakkelijker te maken. Bevochtig het oppervlak met water en haal er een rubberen handschoen overheen, je zult zien hoe alle haren aan de handschoen blijven zitten.

Advertisement

8. Deodorant voor de auto

Om de meest onaangename luchtjes te verwijderen, doe je een paar eetlepels bicarbonaat met een paar druppels etherische olie in een hermetisch gesloten potje. Maak een gaatje in de dop en plaats het potje onder de stoel of in het dashboardkastje.

9. Stof

foto: Max Pixel

Stof kan erg vervelend zijn, vooral op het dashboard en in de nozzles van de airco. Je kunt ze verwijderen met een klein penseel van de juiste grootte die in de holtes van het dashboard passen.

Met deze kleine trucjes kun je zeker wat geld besparen en je vertrouwde reisgenoot een look geven die hij al lange tijd niet meer had!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt