Enkele praktische tips om je batterij langer mee te laten gaan als je telefoon snel leeg raakt

Janine image
door Janine

07 December 2021

Enkele praktische tips om je batterij langer mee te laten gaan als je telefoon snel leeg raakt
Advertisement

We kunnen niet meer zonder onze geliefde en gehate smartphones. Deze ultra-technologische mobiele telefoons vergezellen ons letterlijk overal in ons bestaan ​​en zelfs op de meest intieme momenten van ons dagelijks leven. Van eenvoudige elektronische tools om eenvoudig sms-berichten te verzenden of onze dierbaren draadloos te bellen: het zijn echte persoonlijke agenda's geworden waar je alles van nutteloos tot nuttig kunt plaatsen. Door het zo vaak te gebruiken, is onze smartphone niet bestand tegen de duur ervan in de loop van de tijd, en raakt de batterij op…

via PC Mag

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Gewoonlijk, maar dit varieert van model tot model, gaat de batterij zo’n 11 tot 14 uur mee, maar zoals we al zeiden, gaat ongebreideld gebruik in de loop van de tijd gepaard met progressieve slijtage, en dan gebeurt het vaak dat aan het eind van de dag de mobiele telefoon al praktisch bijna leeg is. Hoe te handelen in deze gevallen? Er zijn enkele zeer eenvoudige trucs om in praktijk te brengen, waarbij je er altijd rekening mee moet houden dat hoe groter en helderder het scherm van de smartphone is, hoe sneller de batterij leeg zal raken; als je daarentegen een mobiele telefoon hebt met een heel klein scherm, zul je merken dat de batterijduur langer zal zijn.

Hier zijn enkele praktische tips om te voorkomen dat je telefoon continu aan de oplader moet worden aangesloten, ook overdag of als je buitenshuis bent:

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Je hoeft je mobiele telefoon absoluut niet de hele nacht op te laden. Overladen is schadelijk voor de batterij van de smartphone, een stress die onvermijdelijk een verlies van energie zal veroorzaken dat ook de warmte in het apparaat verhoogt.

  • Je moet je elektronische apparaten altijd opladen wanneer ze niet in gebruik zijn of zijn uitgeschakeld.
  • Probeer te voorkomen dat ze te oververhit raken (de ideale temperatuur zou tussen de 25 en 40 graden moeten zijn).
  • Vermijd altijd het gebruik van snelladers en zorg er onder andere voor dat de smartphone koud en niet oververhit of actief is.
  • Als je klaar bent met het opladen van het apparaat, probeer dan ook de opladers los te koppelen, niet alleen de kabel

Heb je ooit een van deze trucs gebruikt om de batterij van je mobiele telefoon langer mee te laten gaan? Werkten ze?

Advertisement