Citroenschillen moet je niet weggooien: enkele tips om ze thuis opnieuw te gebruiken

Janine image
door Janine

23 December 2021

Citroenschillen moet je niet weggooien: enkele tips om ze thuis opnieuw te gebruiken
Advertisement

Als je de slechte gewoonte hebt om citroenschillen in de vuilnisbak te gooien zodra je ze hebt geperst of op een andere manier hebt gebruikt, gebruik je de verkeerde strategie, want de schil van deze buitengewone vrucht is rijk aan stoffen en vitamines die erg belangrijk zijn voor onze gezondheid en ons lichaam. Ze kunnen worden hergebruikt op manieren die je je niet eens kunt voorstellen. Hier zijn enkele zeer nuttige tips om te voorkomen dat je citroenschillen in de vuilnisbak gooit en om te weten hoe ze in de keuken en thuis gebruikt kunnen worden.

via diynatural

Advertisement
Simona Mondelli/Wikimedia

Simona Mondelli/Wikimedia

Gooi citroenschillen niet in de vuilnisbak, want je kunt ze hergebruiken voor:

  • Groene thee op smaak brengen: als je de gewoonte hebt om minstens één keer per dag groene thee te drinken, weet dan dat je een zeer gezonde en correcte voedingskeuze maakt; deze natuurlijke drank heeft niet alleen voordelen voor ons lichaam, maar probeer ook eens citroensap toe te voegen aan groene thee of schillen: de smaak zal geweldig zijn en tegelijkertijd zoet!
  • Maak een zelfgemaakte reiniger: gooi de citroenschillen niet weg, want hun gehalte aan antioxidanten is niet helemaal verdwenen; het zou een van de hoofdingrediënten kunnen zijn voor een zelfgemaakt wasmiddel dat ook zijn functie als zeep voor de afwas kan vervullen.
  • Insecten op afstand houden: als je huis wordt binnengevallen door insecten of meer specifiek door mieren, weet dan dat citroen ze op afstand houdt; waarom plaats je niet wat citroenschillen strategisch bij de deuren en ramen van het huis om deze vervelende dieren af ​​te weren!
  • Zelf kaarsen maken: om kaarsen met schillen van citrusvruchten te maken, kies je meestal sinaasappels, maar de schil van een halve citroen kan ook. Om zelf een kaars te maken die tegelijkertijd ook insecten en mieren uit je huis houden, heb je slechts een halve citroen, een lont en plantaardige olie nodig.

Advertisement
Pixnio

Pixnio

  • Ze elimineren nare geuren uit de keuken: als je merkt dat er nare geuren uit de keuken komen, kun je een citroenschil gebruiken, deze in tweeën snijden en in een metalen bak verbranden om de keuken te doordringen met een natuurlijke en echte geur die eventuele onaangename geuren zal verwijderen. Je kunt ze ook in de vaatwasser gebruiken: probeer hem maximaal te vullen, voeg een citroenschil toe en start het wasprogramma; de gerechten komen er nog glanzender uit!
  • Gekonfijte citroenen: de procedure is absoluut hetzelfde als voor gekonfijte sinaasappels, dus om dit heerlijke dessert te bereiden, gebruik je gewoon de citroenschil die je in huis hebt, bij voorkeur onbehandeld.
  • Cocktails decoreren: als je graag zelfgemaakte cocktails maakt, mag je citroenschillen absoluut niet bij het afval gooien: hergebruik ze als decoratie of om zelfgemaakte alcoholische dranken op smaak te brengen.
  • Meng ze om zout of suiker op smaak te brengen: als je de citroenschillen in zeer dunne reepjes weet te snijden en het resterende witte gedeelte verwijdert, kun je ze drogen en vervolgens pureren; op deze manier krijg je natuurlijke smaakstoffen voor zout en suiker die je in de kast bewaart.

Heb je ooit een van deze doe-het-zelf-oplossingen uitgeprobeerd om geen citroenschillen weg te gooien?

Advertisement