Voor de kleinkinderen zorgen verlengt het leven van de grootouders... en de kinderen groeien gelukkiger op - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Voor de kleinkinderen zorgen verlengt…
Experts adviseren om kinderen zo lang mogelijk op blote voeten te laten lopen: dit is waarom Het meisje klaagt dat ze het koud heeft, maar haar moeder negeert haar omdat ze een spelletje op haar telefoon speelt

Voor de kleinkinderen zorgen verlengt het leven van de grootouders... en de kinderen groeien gelukkiger op

Door Janine
13.058
Advertisement

Dat grootouders een waardevolle hulp voor ouders zijn, wordt algemeen erkend: de mogelijkheid voor een gestreste moeder of vader om te vertrouwen op een "oppas" met bewezen ervaring die emotioneel betrokken is, is van onschatbare waarde.

Maar de wetenschap wilde dezelfde situatie observeren vanuit verschillende invalshoeken, namelijk die van kleinkinderen en grootouders; het ontdekken van de enorme voordelen die allebei voortkomen uit het samenleven.

foto: pixabay
  1. Gelukkiger mensen. Onderzoek toont aan dat kinderen die met grootouders zijn grootgebracht, als volwassenen minder last hebben van depressies. Een studie uitgevoerd bij 374 grootouders en 356 volwassen kleinkinderen in de jaren tussen 1985 en 2004 heeft als resultaat dat beiden minder blootstonden aan depressieve symptomen.
  2. Superieure emotionele intelligentie. Emotionele intelligentie is belangrijker dan het IQ bij het bepalen van iemands succes en carrière. Het is iets dat kinderen leren door contact met anderen en het voorbeeld dat zij van andere mensen waarnemen; daarom zou samen opgroeien met grootouders helpen om de capaciteit voor emotioneel begrip bij kinderen te vergroten.
foto: maxpixel

3. Ouderdom verbetert relaties. Onderzoek heeft aangetoond dat de relatie tussen opa's, oma's en kleinkinderen met de leeftijd verbetert, vooral voor grootouders. Als de oma's in feite liefdevoller en aanhankelijker lijken dan hun echtgenoten, zijn het de opa's die na hun 60-70-jarige leeftijd een grotere rol gaan spelen in het leven van kleinkinderen, waardoor ze uitstekende vrienden worden.

4. Oudere grootouders. Studies hebben aangetoond dat grootouders die regelmatig op hun kleinkinderen passen veel langer leven dan volwassenen van dezelfde leeftijd zonder enige verantwoordelijkheid om hun kleinkinderen op te voeden; in het bijzonder werd een mortaliteitsrisico van 37% aangetoond in vergelijking met andere leeftijdsgenoten die niet voor hun kleinkinderen zorgen.

Kortom, de generationele uitwisseling is goed voor iedereen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt