De manier waarop je zit, kan veel over je persoonlijkheid onthullen, je moet alleen weten hoe je het moet interpreteren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De manier waarop je zit, kan veel over…
Door dicht bij de zee te zijn, kunnen onze hersenen ons rustiger en ontspannener maken Deze 31 afbeeldingen zijn het bewijs dat je je met een kat in huis nooit verveelt

De manier waarop je zit, kan veel over je persoonlijkheid onthullen, je moet alleen weten hoe je het moet interpreteren

Door Janine
17.414
Advertisement

Communiceren is een fundamenteel kenmerk voor elk levend wezen, zelfs als de gebruikte codes heel verschillend en zelfs non-verbaal kunnen zijn: de taal van het lichaam is net zo welsprekend als het woord, voor degenen die openstaan om de signalen op te vangen.

In feite zijn ze soms niet duidelijk interpreteerbaar en kunnen we er zelf niet van bewust zijn ze te gebruiken; zoals wanneer we bijvoorbeeld gaan zitten. Sterker nog, zelfs de positie die we aannemen als we gaan zitten, kan veel over ons vertellen: zo kun je enkele van de meest voorkomende soorten houding interpreteren.

Positie A: de knieën tegen elkaar, de voeten met de uiteinden naar elkaar toe wijzend. Deze positie kan duiden op creativiteit en charisma, maar ook op een beetje kinderachtigheid. Wie het gebruikt, heeft vaak de neiging om problemen te vermijden en om impulsief te spreken en te handelen, voordat hij denkt: een gewoonte die, hoewel hij soms anderen irriteert, hem ongetwijfeld minder saai maakt.

Positie B: de benen gekruisd. Het is een typische positie van dromers, in staat zich nieuwe werelden te verbeelden, anderen ertoe aan te zetten de dingen op een ongebruikelijke manier te bekijken. Rusteloosheid onderscheidt deze mensen, die een situatie niet lang kunnen verdragen - of het nu gaat om werk of een relatie. Een ander kenmerk is hun extreme gezelligheid, waardoor ze veel vrienden hebben.

Positie C: wijde benen. Het is een teken van grote innerlijke verwarring, evenals angst, gemoedstoestanden die niettemin fungeren als prikkels om op hun best te handelen, al hun krachten eruit te halen. Dit soort mensen houdt meestal van zich comfortabel te kleden, met jeans en wijde shirts.

foto: pixabay

Positie D: samengevoegde en verticale benen. Deze positie onthult intelligentie, orde en een gevoeligheid die leidt tot het vermijden van confrontatie van conflicten op een directe manier. Dit houdt de neiging in om je gevoelens niet uit te drukken, tenzij je je echt veilig voelt. Deze houding, zo nu en dan, kan ook wijzen op spanning en rusteloosheid.

Positie E: benen naast elkaar en zijwaarts gekanteld. Deze positie is gepast voor degenen die wachten op het moment (volgens hen) om te handelen. Deze mensen werken hard om hun doelen te bereiken en hechten belang aan uiterlijk, dus ze zullen altijd passend gekleed zijn voor elke gelegenheid. Bovendien houden ze er niet van beoordeeld te worden alsof ze kritisch zijn, zelfs als ze een tegengesteld beeld laten zien.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt