De verpleegster zorgde voor hem nadat hij te vroeg geboren was: 30 jaar later herkennen ze elkaar in hetzelfde ziekenhuis

Janine image
door Janine

05 September 2018

De verpleegster zorgde voor hem nadat hij te vroeg geboren was: 30 jaar later herkennen ze elkaar in hetzelfde ziekenhuis
Advertisement

Verpleegsters die zorgen voor premature baby's zijn echte engelen: ze doen niet alleen hun best om die moeilijke periode op de beste manier te overwinnen, maar bieden ook hulp aan ouders die worden geconfronteerd met de geboorte van een kind met duizend angsten en onzekerheden.

Het verhaal dat we je gaan vertellen, is een van de tederste die we ooit hebben gekend: een verpleegster ontdekte dat een kind dat ze 30 jaar eerder borstvoeding had gegeven, nu een collega is.

Advertisement

A chance encounter at Lucile Packard Children’s Hospital Stanford has led to a heart-warming reunion between nurse and...

Pubblicato da Stanford Children's Health - Lucile Packard Children's Hospital Stanford su Mercoledì 15 agosto 2018

Vilma Wong is al meer dan 30 jaar verpleegster op de afdeling neonatale intensive care van een ziekenhuis in Californië. Ze zorgde voor en verwende duizenden premature baby's. Met een paar van de ouders die ze op de afdeling heeft ontmoet, is ze nog steeds in contact, maar meestal verloor ze de kinderen en het gezin volledig uit het oog, niet wetende wat er met hen is gebeurd.

Brandon Seminatore is daarentegen een jonge neuroloog in hetzelfde ziekenhuis van Vilma waar hij 29 jaar geleden geboren werd.

Vilma en Brandon ontmoetten elkaar om werkredenen: om elkaar te leren kennen, werden enkele vragen gesteld en toen hij haar zijn naam gaf, kwam deze haar meteen bekend voor. De twijfels werden nog groter toen hij haar vertelde dat hij in dat ziekenhuis was geboren. Vilma herinnerde zich dat ze een kind had verzorgd, lang geleden, met diezelfde naam. Nieuwsgierig geworden, vroeg ze Brandon of zijn vader politieagent was en toen hij ja zei, twijfelde ze niet meer.

Vilma had voor Brandon gezorgd tijdens zijn strijd om het leven toen hij te vroeg werd geboren.

Brandon wist van Vilma, omdat zijn moeder - toen zij hoorde dat Brandon was aangenomen in het ziekenhuis waar hij was geboren - hem vertelde over de fantastische verpleegster, maar hij dacht dat ze met pensioen was, omdat er inmiddels al 30 jaar overheen waren gegaan.

Maar Vilma werkt er nog steeds om hulp te bieden aan kinderen en gezinnen. Toen Brandon zijn ouders vertelde dat hij Vilma persoonlijk had ontmoet, zei zijn moeder hem dat ze een foto van hen samen had.

Zodoende besloten Brandon en Vilma om een nieuwe foto te maken, om te vieren dat ze elkaar na zo'n lange tijd weer hebben gevonden.

Het verhaal werd op Facebook gepubliceerd door het ziekenhuis zelf, dat het toneel was van zo'n lief en speciaal verhaal.

Advertisement