Hij wordt verkozen als knapste man van Italië en hij werkt als model: hij besluit priester te worden

Janine image
door Janine

10 December 2023

Hij wordt verkozen als knapste man van Italië en hij werkt als model: hij besluit priester te worden
Advertisement

De droom van veel jongeren is om ooit beroemd te worden, sterren, prominente figuren in de sportwereld, acteurs, zangers en modellen. Voor velen is het een “fase”, een periode waarin ze hun favoriete idolen volgen en proberen ze te imiteren, waarna de volwassenheid een nieuwe richting geeft, en ze andere wegen gaan verkennen.

Natuurlijk slagen sommigen van hen er daadwerkelijk in om hun wens om een ​​beroemdheid te worden te verwezenlijken, maar we hebben het over een heel klein percentage. De jongen in dit verhaal was het gelukt: zijn toekomst leek duidelijk, al geschreven, en zijn gezicht was voorbestemd om in de beroemdste modetijdschriften te belanden. En toen een openbaring...

Advertisement

De knapste van Italië

De knapste van Italië

@ _edoardosantini_/Instagram

Zijn naam is Edoardo Santini, een 21-jarige man, wiens bekendheid enorm was gestegen toen hij een paar jaar eerder door een belangrijke modeorganisatie werd verkozen tot de knapste man van Italië.

De mooie tiener had zich met lichaam en ziel toegewijd aan het studeren van dans en acteren met de bedoeling een beroemdheid te worden. De getalenteerde man had met talloze modebureaus samengewerkt, waarbij hij voornamelijk op de catwalk liep en poseerde als model. Zijn carrière leek de goede wending te hebben genomen en niets kon hem ervan weerhouden zijn droom waar te maken.

Dan de aankondiging op sociale media, waar de man ruim 8.000 volgers heeft, waarin hij uitlegt dat hij zich vroegtijdig uit de schijnwerpers heeft teruggetrokken. "Op mijn leeftijd trouwde mijn vader met mijn moeder terwijl ze al zwanger was van mij. Nu, op 21-jarige leeftijd, wil ik, als God het wil, de weg volgen om priester te worden", verklaarde de man, iedereen verbaasd achterlatend, maar sommigen ook met een gebroken hart. Maar wat bracht hem ertoe zo’n radicale beslissing te nemen?

Advertisement

De gebeurtenis die Edoardo's leven veranderde

De gebeurtenis die Edoardo's leven veranderde

@ _edoardosantini_/Instagram

"De afgelopen jaren heb ik geweldige mensen ontmoet, mensen die mij de ware betekenis van het woord 'kerk' lieten zien. Ik had altijd het gevoel dat ik iets heel diep in mij voelde tegenover God, maar ik was bang om diep in mijn hart te kijken. Toen bracht ik veel tijd door met twee priesters en mijn leven veranderde”, onthulde de 21-jarige.

En zo meldde de man zich aan voor de voorbereidingscursus voor toegang tot het seminarie en studeert nu theologie in twee parochies in het Florentijnse bisdom. Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is zijn passies, die hij zo lang heeft gecultiveerd, op te geven en dat hij zijn talenten eenvoudigweg anders of voor een ander doel zal gebruiken.

Zijn beslissing kreeg veel waardering, maar net zo veel negatieve commentaren van mensen die bedroefd waren door zijn keuze: "Er zijn mensen die er geen moeite mee hebben om mij te vertellen dat ik een teleurstelling ben, zelfs binnen mijn eigen familie", bekende de jongeman.

In werkelijkheid is Edoardo bang bij het idee zijn droom achter zich te laten, maar toch weet hij diep in zijn hart dat hij het juiste doet, want nu kan hij tegen de wereld schreeuwen: "Ik ben Edoardo, ik ben 21 jaar oud en ik ben gelukkig!" Wat vind jij van dit bijzondere verhaal?

Advertisement