7 vragen die je je kind moet stellen om het te leren wat te doen in gevaarlijke situaties

Janine image
door Janine

14 September 2018

7 vragen die je je kind moet stellen om het te leren wat te doen in gevaarlijke situaties
Advertisement

Als ouder kun je, om je kind te beschermen, niet voorzichtig genoeg zijn, maar het is ook waar dat een ouder niet altijd aanwezig en alert kan zijn. Om deze reden is het belangrijk om het kind gedrag te leren dat het opvolgt wanneer de moeder en de vader niet in staat zijn om in te grijpen.

Veiligheidsexperts raden met name aan om deze 7 kwesties met kinderen aan te pakken, om te voorkomen dat ze in situaties terechtkomen die zeer gevaarlijk kunnen zijn.

Advertisement
Armando Aguayo Rivera/flickr

Armando Aguayo Rivera/flickr

1. Als een volwassene je om hulp op straat vraagt, wat doe je dan?
Juiste antwoord: stop niet en blijf lopen: als een volwassene hulp nodig heeft, zal hij het een andere volwassene vragen, niet aan een kind.

2. Zou je het huis gaan bezoeken van iemand die je net hebt ontmoet?
Juiste antwoord: het is niet raadzaam - niet voor een kind maar ook niet voor een volwassene - om naar het huis te gaan van iemand die je net hebt ontmoet, ook al gaat het om een ander kind.

Advertisement
maxpixel

maxpixel

3. Zou je snoep accepteren van een vreemde?
Juiste antwoord: het is niet goed om snoep, speelgoed of andere dingen van vreemden te accepteren; zelfs als het een kennis is, is het goed om voorzichtig te zijn.

4. Je merkt dat iemand je volgt: wat doe je?
Juiste antwoord: ga direct naar een openbare voorziening - zoals een apotheek, een supermarkt, een school of een politiebureau - en neem contact op met je ouders.

 

The Photographer/wikimedia

The Photographer/wikimedia

5. Wat doe je als je omringd bent door zwerfhonden?
Juiste antwoord: blijf allereerst kalm en kijk de dieren niet in de ogen; met de nodige voorzichtigheid kun je proberen ze af te leiden door een voorwerp in de tegenovergestelde richting van jou te gooien en, zonder je om te draaien, weg te gaan zonder te rennen.

6. Als je verdwaalt in de menigte, wat doe je dan?
Juiste antwoord: probeer aan de kant te gaan lopen en als je iemand tegenkomt die je kent of je ziet een agent, benader ze dan om om hulp te vragen.

7. Als een vreemdeling je pakt en je niet laat gaan, hoe reageer je dan?
Juiste antwoord: probeer de aandacht te trekken van de mensen door te schreeuwen en te huilen zeggende dat degene die je vasthoudt niet je ouder is, maar een vreemdeling: vraag met geweld om hulp en probeer weg te rennen.

Je kind deze regels leren is van vitaal belang!

Je kind deze regels leren is van vitaal belang!

Raúl Hernández González/Flickr

Advertisement