De positie waarin jouw hond slaapt onthult veel over zijn gemoedstoestand: ontdek hoe hij zich voelt - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De positie waarin jouw hond slaapt onthult…
7 vragen die je je kind moet stellen om het te leren wat te doen in gevaarlijke situaties Batterijen van mobiele telefoons zijn heel krachtig: hier zijn 6 dingen die je NIET moet doen om onaangename gevolgen te voorkomen

De positie waarin jouw hond slaapt onthult veel over zijn gemoedstoestand: ontdek hoe hij zich voelt

37.402
Advertisement

Je hebt vast al gehoord van het feit dat er een verband bestaat tussen je slaaphouding en je persoonlijkheid - of althans je humeur in die periode. Welnu, deze relatie bestaat niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren.

Neem nou honden: onvermoeibare bewakers van onze woningen, maar wanneer ze uitgeput zijn, kunnen ze in elke positie in slaap vallen, zelfs de meest ongewone, maar meestal hebben ze de voorkeur voor één positie.

Dit zijn de meest voorkomende slaapposities bij honden en het soort stemming dat er gewoonlijk bij hoort.

1. De sneeuwbal - liggend op de buik met het hoofd licht op de poten rustend

Het is een van de meest populaire posities bij honden, maar pas op: meestal slaapt het dier niet diep. Sterker nog, deze positie stelt je hem staat om snel op te staan, en de honden die deze positie aannemen, laten waarschijnlijk hun ogen rusten tijdens het waken.

2. De pannenkoek - zijwaarts liggend

foto: maxpixels

Deze positie is ideaal voor een diepe slaap en complete rust: de honden houden ervan omdat ze op deze manier genieten van een volledige ontspanning! Bovendien geeft deze laterale positie, waarbij de vitale organen worden "blootgesteld" in een moment van grote kwetsbaarheid, aan dat het dier zich veilig en beschermd voelt, omringd door vertrouwde mensen.

Advertisement

3. Bol wol - opgerold

Deze positie aannemend beschermen de honden in één klap hun buik, poten en keel, oftewel de meest gevoelige delen van het lichaam. Gewoonlijk geeft dit aan dat het dier zich zorgen maakt of zich ergens niet prettig over voelt - misschien een extern geluid; maar soms kan het gewoon dienen om zich meer te verwarmen.

4. De superhond - met het hoofd tussen de voorpoten

Het is een typische positie van puppy's, maar ze kunnen het als een gewoonte blijven doen, zelfs als volwassene: het bestaat uit het met zijn hoofd op de grond rusten en gepositioneerd tussen de voorpoten. Het is een symptoom van veel energie en verlangen om te spelen, omdat ze gemakkelijk kunnen opstaan en onmiddellijk klaar zijn voor een nieuw avontuur!

5. Op de rug - buik omhoog

Het is het maximale ontspannen voor een hond, die zich totaal overgeeft, zowel omdat hij moe is, als omdat hij zich volledig op zijn gemak voelt. Daarom vindt hij het niet erg zijn buik en keel bloot te stellen: hij weet zeker dat hij hooguit geaaid zal worden door zijn geliefde baasje.

Advertisement

6. Kakkerlak - buik omhoog met poten gekruist

Het is een leuke variatie van de positie op de rug en geeft aan dat de hond gelukkig is en zich veilig voelt. Bovendien zijn het meestal de rustigste en meest onafhankelijke dieren die deze positie aannemen.

7. Bonuspositie: je hebt een extreem originele hond... of hij is heel erg moe!

Slaapt jouw hond in een van deze posities? Of behoort hij tot het niet-classificeerbare en is elk van zijn dutjes een reden voor je om in lachen uit te barsten? Vertel ons over je trouwe viervoeter en stuur ons, als je wilt, een foto.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt