Batterijen van mobiele telefoons zijn heel krachtig: hier zijn 6 dingen die je NIET moet doen om onaangename gevolgen te voorkomen

Janine image
door Janine

13 September 2018

Batterijen van mobiele telefoons zijn heel krachtig: hier zijn 6 dingen die je NIET moet doen om onaangename gevolgen te voorkomen
Advertisement

In de afgelopen decennia zijn mobiele telefoons geleidelijk onze meest loyale en onvervangbare levenspartners geworden, die ons niet alleen helpen bij onze dagelijkse taken, maar zelfs sociale contacten vervangen.

Vaak vergeten we echter dat het zeer krachtige apparaten zijn die veel energie nodig hebben om hun complexe functies uit te voeren. Waar komt deze energie vandaan? Vanzelfsprekend van een al even krachtige batterij, en juist hier willen we ons op concentreren: hier zijn 6 dingen die je niet moet doen als je niet wilt dat die batterij een gevaar voor jou en anderen wordt.

Advertisement
geek.com

geek.com

  1. Sporten met de telefoon in je zak. Hardlopen of fietsen kunnen gevaarlijke acties zijn en moeten worden vermeden. Niet alleen zal de telefoon oververhit raken, maar als je valt kan deze vervormen en in brand vliegen.
  2. De batterij vervangen bij ongeautoriseerde verkopers. Het is al vaker gezegd, maar er zijn er die het nog steeds doen, met de bekende consequenties. De batterij is een zeer delicaat onderdeel waar je wat geld voor moet uitgeven!
  3. Een niet-originele oplader gebruiken. We weten dat de verleiding groot is. In plaats van veel geld uit te geven aan een originele oplader, vind je honderden imitaties voor een belachelijk lage prijs. Ze beschadigen niet alleen de batterij, maar hebben ook een hoog brandrisico.

Advertisement
Scuzzfest / imgur

Scuzzfest / imgur

4. De mobiele telefoon op een hard oppervlak gooien. Met de mobiele telefoon altijd bij de hand, kan het gebeuren dat we onze woede erop afreageren. Dit gebeurde ook met een passagier op de luchthaven Istanbul Atatürk, die het tijdens een ruzie op de grond gooide: er ontstond een explosie die veel angst en verschillende ongemakken veroorzaakte.
5. Praten aan de telefoon terwijl het aan de oplader ligt. Hoewel de technologie van smartphones van dag tot dag toeneemt, is het meerdere keren gebeurd dat het apparaat niet goed werkte of echte explosies tot stand kwamen terwijl men aan het praten was en de telefoon aan de oplaadkabel was bevestigd. Gebruik bij twijfel, als je wordt gedwongen, een headset!
6. De signalen die de telefoon naar ons stuurt negeren. Een batterij die snel leeg is, kan op een storing wijzen. De oplossing is niet om het vaker op te laden - of erger nog, de hele nacht - maar naar het servicecentrum te gaan!

Tot slot, ook al heeft het niets met de batterij te maken, willen we je eraan herinneren om systematisch de telefoon schoon te maken met een antibacterieel doekje: je kunt je niet voorstellen hoeveel bacteriën zich op je geliefde mobiele telefoon kunnen ophopen!

Advertisement