Brandweerlieden raden aan de smartphone nooit op dekens of lakens op te laden

Janine image
door Janine

21 April 2019

Brandweerlieden raden aan de smartphone nooit op dekens of lakens op te laden
Advertisement

Smartphones zijn onafscheidelijke metgezellen voor de meeste mensen, apparaten die zeker nuttig zijn en waar we praktisch niet langer zonder kunnen. Hoewel ze zo gewoon en wijdverspreid zijn dat ze ook door kinderen worden gebruikt, kunnen ze nog steeds valkuilen verbergen, om zelfs het leven in gevaar te brengen. Een daarvan is hun vermogen om tijdens het opladen warmte te genereren, en zelfs een brand te veroorzaken.

via Newton Fire Department/Facebook

Advertisement
pexels

pexels

In dit verband deed de brandweer van het Newton Fire Department in New Hampshire een oproep op sociale media om mensen te informeren over de risico's van deze elektronische apparaten. Wanneer de mobiele telefoon is aangesloten aan de oplader, kan de temperatuur ervan aanzienlijk stijgen om een brand te veroorzaken. In detail is de meest gevaarlijke plek waar de smartphone kan worden opgeladen misschien ook de meest voorkomende, namelijk het bed.

Linnengoed is ontworpen om warmte vast te houden, zodat een mobiele telefoon die op de lakens of onder het kussen ligt snel oververhit raakt tot alarmniveaus. Het meest verontrustende aspect is dat degenen die het meest worden blootgesteld aan gevaar de jongeren zijn, die de neiging hebben om te gaan slapen met de mobiele telefoon naast hen terwijl deze is verbonden met de batterijoplader. Om de boodschap overtuigender te maken, plaatste de brandweer foto's van brandplekken veroorzaakt door mobiele telefoons of opladers.

Advertisement
Newton Fire Department/Facebook

Newton Fire Department/Facebook

Als herinnering heeft de brandweer ook enkele regels aangegeven om het risico op brand te verkleinen:

  • Laad de smartphone nooit 's nachts op. Vaak sluit je de telefoon aan voordat je gaat slapen, en koppel je deze vervolgens los wanneer je wakker wordt. Dit kan fataal zijn omdat het apparaat in minder tijd oplaadt dan de 7-8 uur die het in het stopcontact zit, waardoor het gemakkelijk oververhit kan raken. Slapend besef je ook te laat het gevaar wanneer de vlammen misschien al oplaaien.
  • Kies altijd een batterijoplader van hetzelfde merk. De meest voorkomende redenen voor ongelukken zijn de slechte kwaliteit van de accessoires of misschien hun slijtage. Beter om een ​​goede te kopen of te vervangen als deze te oud is.
  • Plaats de telefoon op een vlakke ondergrond. Wanneer je begint met het opladen van de smartphone, moet je ongelijke oppervlakken vermijden waardoor deze kan vallen, waardoor kortsluiting kan ontstaan, ​​leg er ook geen zachte voorwerpen op, waardoor wordt voorkomen dat de opgehoopte warmte ontsnapt.

Het volgen en laten volgen van deze eenvoudige aanwijzingen kan je leven en dat van je dierbaren redden.

Advertisement