Deze honden zijn in hun kooien achtergelaten tijdens de orkaan Florence: enkele vrijwilligers keerden terug om hen te redden

Janine image
door Janine

06 Oktober 2018

Deze honden zijn in hun kooien achtergelaten tijdens de orkaan Florence: enkele vrijwilligers keerden terug om hen te redden
Advertisement

Elk jaar krijgen sommige landen te maken met meteorologische verschijnselen met hoge intensiteit: tyfonen, orkanen, tsunami's en tornado's trekken over de steden, en maken alles met de grond gelijk. Risicolanden hebben verschillende beschermingssystemen aangenomen, maar er valt weinig te doen tegen de verwoestende kracht van een orkaan.

Orkaan Florence trok onlangs over Noord- en Zuid-Carolina: de experts namen het op in de ranglijst van de 10 meest rampzalige orkanen die de Verenigde Staten troffen. Meer dan een miljoen mensen hebben het gebied geëvacueerd, maar sommigen zijn gebleven, gedwongen om aan hun lot overgeleverd te worden.

Advertisement

De inwoners van Carolina hebben hun huizen snel verlaten en hebben slechts het meest noodzakelijke meegenomen: kennelijk hoorden hun honden daar niet bij. Vrijwilligers gingen naar het uitgestorven gebied en zagen veel honden halverwege de straten van de verlaten steden ronddwalen.

Maar een van de meest hartverscheurende momenten was toen ze honden opgesloten in kooien vonden, terwijl het waterniveau meer dan anderhalve meter hoog was.

De honden blaften luid, waarschijnlijk om de aandacht van de mensen te trekken. De kooien waren afgesloten met een hangslot en de honden stonden op hun achterpoten om niet te verdrinken.

Toen de mensen de kooien openden, renden de honden snel naar buiten en kwispelden ze zich een weg naar de vrijwilligers. Het was een moment vol emotie maar tegelijkertijd boosheid, omdat mensen het lef hebben gehad om dieren aan hun lot over te laten, dieren waar ze tot een dag daarvoor van hielden.

Het bericht dat de vrijwilligers hebben gestuurd om de video van de redding te verspreiden, is ook geldig als er geen noodtoestand is: NEEM JE HONDEN ALTIJD MET JE MEE!

Advertisement