Enkele dingen die kunnen veranderen in het leven van een oom wanneer er eindelijk een neefje of nichtje arriveert

Janine image
door Janine

24 September 2018

Enkele dingen die kunnen veranderen in het leven van een oom wanneer er eindelijk een neefje of nichtje arriveert
Advertisement

Voor een kind kan het echt geweldig zijn om de aandacht van een grote familie te hebben. Niet alleen houden de ouders van hem, maar ook de broers, grootouders en ooms en tantes, allemaal geconcentreerd om het een goed gevoel te geven en op de beste manier op te voeden.

De relatie die wordt opgebouwd, is echter niet eenrichtingsverkeer. Ook het kind heeft een zeer specifieke rol in het leven van zijn familie en overlaadt hen met liefde en tederheid die een aantal veranderingen teweegbrengt. Vandaag willen we het in het bijzonder over de ooms en tantes hebben. Wat houdt de komst van een kind in het gezin in voor ooms en tantes?

via stephanywrites.com

Advertisement
Pixabay.com

Pixabay.com

De ervaring om in contact met een kind te staan en deel te nemen aan zijn opvoeding, stelt ooms en tantes in staat om zichzelf te testen in bevoorrechte omstandigheden: ze zijn in alle opzichten de "tweede ouders", maar ze hebben niet dezelfde morele verantwoordelijkheid als de ouders zelf. Kortom, het is een test waar ze gemakkelijk momenten van ernst kunnen afwisselen met andere momenten van totale medeplichtigheid, waardoor er wat extra grillen mogelijk zijn.

Zoals met alle gezinsleden hebben kinderen ook een stimulerend effect op hun ooms en tantes: ze moedigen hen aan om uren te spelen, ze terug te brengen naar hun kinderjaren en hen eraan te herinneren dat het leven intens moet worden geleefd. Kortom, ze zijn een flinke dosis goede humor en kinderlijke geest!

Advertisement
makelessnoise/Flickr

makelessnoise/Flickr

Neefjes en nichtjes zijn een soort vrijbrief voor ooms en tantes: zelfs de meest absurde en gekke dingen kun je met je neefjes en nichtjes doen... wie kan er boos worden op een glimlachend kind en de oom die hem zijn zin geeft?

Bovendien versterken neefjes en nichtjes de familiebanden, wat fundamenteel is: dankzij hen brengen de ooms en tantes meer tijd door met hun broers en zussen (oftewel de ouders van de kinderen), en ook met de grootouders. In een wereld waarin gezinsbanden steeds meer afbrokkelen, kan de komst van een kind de wens om samen te komen nieuw leven inblazen en een maaltijd, een reis of een eenvoudig gesprek delen.

Pixabay

Pixabay

Om deze, en andere redenen, kan de komst van een neefje of nichtje een wondermiddel zijn in het leven van een oom of een tante! Immers, waar liefde is, kan alleen maar iets goeds uit voortkomen!

Advertisement