Gelukkige stellen hebben de neiging om dikker te worden dan anderen: een studie onthult het

Janine image
door Janine

24 September 2018

Gelukkige stellen hebben de neiging om dikker te worden dan anderen: een studie onthult het
Advertisement

Het is bekend, een van de onfeilbare manieren om iemands hart te veroveren gaat door de maag! Als goed koken altijd al een hulpmiddel is geweest om de aandacht van de partner te trekken, is het ook waar dat samen eten over het algemeen een van de typische momenten is om met je geliefde te delen.

Maar als het ook het bevoorrechte moment wordt, dan is er een risico voor het paar: samen eten is gezellig, maar je komt er ook van aan, als je teveel snackt. Bestaat er een verband tussen ware liefde en vet? Volgens deze studies wel.

Advertisement
Wendy Berry/flickr

Wendy Berry/flickr

De Universiteit van Queensland, Australië, heeft onderzoek gedaan naar 6.459 vrouwen in de leeftijd van 20-30 jaar, die getrouwd of een serieuze relatie hebben: het bleek dat ze gemiddeld tussen de 4 en 5 kg waren aangekomen.

Deze neiging tot "vetmesten" werd - terecht -  ook bij mannen geregistreerd. De Southern Methodist University of Dallas volgde 169 stellen gedurende meer dan 4 jaar en behaalde dezelfde resultaten. Aan de andere kant had ook de Universiteit van New York opgemerkt dat er geen verschil was tussen mannen en vrouwen wat betreft aankomen in een relatie.

Het lijkt er daarom op dat mensen die een tevreden en serieuze liefdesrelatie hebben, geneigd zijn om aan te komen: dat heeft dus alles te maken met het hebben van een goede relatie.

Advertisement
Tony Alter/flickr

Tony Alter/flickr

Kort gezegd, laten gelukkige koppels gewichtstoename zien in de loop van de jaren, in tegenstelling tot die met tekenen van onverenigbaarheid en grotere problemen.

De verklaring lijkt nogal eenvoudig: gelukkige koppels houden ervan om samen op een ontspannen manier tijd door te brengen, ook gewoon thuis, tijdens het kijken naar een film of uitgebreid te praten tijdens het eten, in plaats van zich toe te wijden aan eenzame fysieke activiteiten. Daarom leiden minder actieve gewoonten tot een grotere consumptie van voedsel. Dan zijn er de klassieke kadootjes - chocolaatjes, taarten - om speciale gelegenheden te vieren.

Het delen van de gewichtstoename, als stel, zou daarom een goed teken zijn - maar zou niet moeten worden gebruikt als een rechtvaardiging voor het verwaarlozen van de onmisbare fysieke activiteit. Immers, ook een samen beoefende sport verenigt de liefde :)

Advertisement