De juiste partner zou je moeten helpen om wonden uit het verleden te genezen, niet om ze opnieuw te beleven

Janine image
door Janine

02 Maart 2021

De juiste partner zou je moeten helpen om wonden uit het verleden te genezen, niet om ze opnieuw te beleven
Advertisement

In de liefde zijn er weinig regels, maar ze moeten wel worden gerespecteerd. We weten dit allemaal en minstens één keer in ons leven hebben we het ervaren: wanneer we een liefdesrelatie aangaan, zijn er meer moeilijkheden en misverstanden om het hoofd te bieden dan momenten van tederheid en genegenheid. Helaas lijkt het een universele wet te zijn, maar die nooit mag worden belemmerd door gebrek aan respect voor elkaar: als je elkaar pijn doet, loop je het risico een ongezonde relatie te hebben.

via Jeni Ambrose

Pixy

Pixy

In een goede liefdevolle relatie moet de partner degene zijn die je geneest van de wonden uit het verleden, hij mag ze niet veroorzaken of opnieuw openen; de persoon die echt van je houdt, is degene die heel goed weet dat je geen superheld bent, je valt heel vaak, je struikelt, je faalt, maar je weet hoe je moet opstaan ​​en hij zal altijd aan je zijde staan om je te ondersteunen en je nooit veroordelen. Als je partner niets anders doet dan oude wonden en trauma's uit je verleden heropenen of spelen met je zwakke punten, verlaat hem dan onmiddellijk.

Je moet absoluut niet bij deze persoon smeken, of om hem huilen, en hem alles vergeven; op deze manier handelen doet niets anders dan hem een voordeel geven ten opzichte van jouw zwakheden, jouw moeilijkheden: daardoor zal hij je alleen maar manipuleren.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Een belangrijke les die we moeten leren, is dat liefde samenleven is en niet afhankelijkheid van de partner; soms is de moeilijkste keuze ook de juiste: bij die persoon blijven of besluiten hem te verlaten. Als de sentimentele relatie helpt om oude wonden uit het verleden te genezen, dan begin je aan een gezonde, evenwichtige en gezonde relatie met de juiste persoon, die weet hoe hij je altijd kan steunen, zelfs als hij misschien niet fysiek naast je staat; als je je alleen maar te kwetsbaar voelt, overgeleverd bent aan zijn houding en altijd schuldig bent aan iets waarvan je weet dat je het niet hebt gedaan, moet je de juiste beslissing nemen.

Ware liefde geneest de wonden van het verleden en het heden om een ​​betere toekomst en meer in vrede met onszelf en met anderen te leven; als je het geluk hebt met een partner te zijn die je een vrij gevoel geeft en volledig genezen van het verleden, ben je op de goede weg.

Advertisement