Je partner bedriegen via internet heeft dezelfde traumatische gevolgen als een affaire: dat zegt een studie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Je partner bedriegen via internet heeft…
Wat zie je in de afbeelding? Het eerste antwoord dat je geeft, kan iets over je persoonlijkheid onthullen 15 vrouwen die hun haar niet meer verven om de wereld de schoonheid van hun grijze haar te laten zien

Je partner bedriegen via internet heeft dezelfde traumatische gevolgen als een affaire: dat zegt een studie

Door Janine
1.725
Advertisement

Ooit was het om je partner te bedriegen genoeg om dubbelzinnig of verkeerd te kijken naar een persoon die geen deel uitmaakte van het paar, of het klassieke excuus van te veel werk of verplichtingen die ons wat langer van huis hielden, gewoon voor dat extra uurtje met de persoon waar we mee omgingen zonder medeweten van onze levenspartner. Een bedrog, dat tegenwoordig ook zonder echt fysiek contact kan worden geconsumeerd.

foto: PikRepo

Met de komst en steeds wijdverbreidere verspreiding van mobiele telefoons voor persoonlijk gebruik, sociale netwerken en privé-chats, voelt iedereen zich vrij om te kunnen flirten met iedereen die een bepaalde aantrekkingskracht in ons kan opwekken, vooral fysiek: of het nu een mooie vrouw is of een man die we hebben in onze Facebook- en Instagram-contacten, of een vriend of kennis die we al lang niet meer hebben gehoord en gezien, maar die we altijd leuk vonden; nu hebben we de mogelijkheid om met ze te chatten en met ze te “spelen” door simpelweg de toetsen of het touchscreen van onze mobiele telefoon te gebruiken.

Het hebben van een smartphone maakt het voor ons gemakkelijker om iemand te "bedriegen" of mee te flirten. Als je er maar voor zorgt dat privégesprekken of compromitterende foto's niet door je partner worden gelezen. Maar wat is de dunne lijn tussen een geheim verraad dat van gezicht tot gezicht in de echte wereld wordt geconsumeerd en een verraad dat ontstaat tussen een verborgen chat en een verzonden foto?

foto: PikRepo

De realiteit is dat verraad op het web, hoewel het ons minder belast lijkt te zijn met persoonlijke verantwoordelijkheid bij afwezigheid van fysiek contact, hetzelfde psychologische effect heeft als een “ouderwets” bedrog: waarom? Een studie uitgevoerd door het National Institute of Mental Health and Neurosciences in Bangalore in India wijst erop dat de gevolgen van online verraad zonder fysiek contact dezelfde traumatische effecten hebben als “overspel” of een escapade als vroeger.

Het verschil zit hem tegenwoordig juist in de psychologische last van verantwoordelijkheid: sociale netwerken maken direct contact mogelijk met duizenden mensen, duizenden kilometers verderop met wie je in contact kunt komen, kunt chatten, reageren op posts en foto's, en dit alles zonder het huis te verlaten en de partner achterdochtig te maken.

Toch moeten dit soort digitale slippertjes op dezelfde manier worden behandeld als traditionele escapades. De tijden zijn veranderd, maar de gewoonten niet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt