3 waarheden over de keizersnede die alleen vrouwen die het hebben ondergaan echt kunnen weten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
3 waarheden over de keizersnede die…
Iedereen lacht hem uit omdat hij bloemen aan zijn ex-vrouw heeft gegeven: maar zijn antwoord doet de kritiek zwijgen Onderzoek wijst uit dat een van de eerste symptomen van de ziekte van Alzheimer het verlies van ruimtelijke oriëntatie kan zijn

3 waarheden over de keizersnede die alleen vrouwen die het hebben ondergaan echt kunnen weten

27 September 2018 • Door Janine
12.067
Advertisement

Hoewel de vrouw een zekere mate van vrijheid behoudt bij de beslissing hoe te bevallen - op natuurlijke wijze of met een keizersnede - is het laatste woord nog steeds aan de artsen die de veiligste optie voor de moeder en het kind zullen afwegen.

Iedereen heeft zijn motivatie om voor de ene of de andere voorkeur te kiezen, en daarover valt niet te twisten. Vrouwen die een keizersnede hebben ondergaan, hebben echter aspecten van de zwangerschap leren kennen die in het geval van een natuurlijke bevalling zeker niet voorkomen.

3 waarheden over de keizersnede die alleen moeders die het hebben ondergaan kunnen weten.

foto: maxpixel.net
  1. De keizersnede is een chirurgische ingreep, en heeft daarom consequenties: er wordt vaak gezegd dat een keizersnede een pijnloze manier is om kinderen te baren. Op het moment van daadwerkelijke geboorte is er feitelijk geen pijn, maar deze komt direct na het verdwijnen van het effect van de anesthesie. De snede is een volwaardige operatie die bij een vrouw die op het punt staat te bevallen ook gevaarlijk kan zijn.
    Bovendien kunnen de familieleden van de vrouw op geen enkele manier bij haar in de buurt zijn tijdens de bevalling. Vrouwen die met een keizersnede bevallen, moeten kracht vinden in zichzelf en de momenten van vreugde en pijn ver van hun dierbaren tegemoet treden. Alleen het ongeduld om de baby in de armen te nemen slaagt erin de angst te overwinnen dat er iets niet goed zou kunnen gaan.
  2. We kunnen niet zeggen dat de operatie na de geboorte van de baby geslaagd is: zoals bij elke andere chirurgische ingreep, is het moment waarop kan worden gezegd dat alles volgens de procedures verliep niet degene waarin de baby op de wereld is gezet. In tegenstelling tot een natuurlijke bevalling, zijn de momenten na de geboorte momenten van angst: de operatie eindigt officieel wanneer de anesthesie helemaal is uitgewerkt.
    Wat velen vergeten is bovendien dat de moeder wakker is tijdens de operatie en, hoewel ze geen echte pijn voelt, alle bewegingen waarneemt die zich buiten en in haar buik voltrekken: en dat is absoluut geen aangenaam gevoel.
  3. Het herstel na de bevalling is erg pijnlijk, maar de moeders gaan er moedig mee om: het hebben van een baby verandert je leven compleet. Prioriteiten herzien die tot een paar uur daarvoor belangrijk waren, waarbij je merkt dat je moet reageren op de behoeften van een klein wezen, heeft een bepaalde fysieke en mentale aanleg nodig: stel je eens voor dat je met dit alles geconfronteerd moet worden en tegelijkertijd veel pijn en ongemak hebt - veroorzaakt door de hechting van de wond.
foto: pexels.com

Het is duidelijk dat vrouwen die een keizersnede hebben ondergaan, de ervaring van de bevalling op een heel andere manier hebben beleefd: ondanks de pijn, het verdriet omdat ze niet de gelegenheid hebben gehad om de bevalling te "voelen" en niet ten minste één geliefde bij zich hadden, zijn de moeders toch opgewekt, vanwege het ongelooflijke enthousiasme om eindelijk hun kind in vlees en bloed te zien.

Het is een bewijs van hoe de geboorte een wonder is, in staat om pijn op de achtergrond te plaatsen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt