Energiedranken zijn gevaarlijker dan je denkt: cardiologen waarschuwen er voor - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Energiedranken zijn gevaarlijker dan…
Onderzoek wijst uit dat een van de eerste symptomen van de ziekte van Alzheimer het verlies van ruimtelijke oriëntatie kan zijn Als kind werd ze 9 maanden lang ontvoerd: 20 jaar later stuurt ze een bericht naar ouders over de hele wereld

Energiedranken zijn gevaarlijker dan je denkt: cardiologen waarschuwen er voor

26 September 2018 • Door Janine
112.469
Advertisement

Energiedranken, ook wel energy drinks genoemd, zijn in elke supermarkt te koop. Er zijn geen beperkingen wat betreft de hoeveelheid of de leeftijd van de consument, maar deze dranken kunnen ernstige schade aanrichten. De onderzoeken die de reacties van het lichaam op regelmatige en constante consumptie hebben onderzocht, zijn ontelbaar en zijn het er allemaal over eens dat energiedrankjes moeten worden vermeden: ze zijn gevaarlijker dan je denkt.

via: ajc.com

Ze worden meestal gebruikt door diegenen die hun fysieke en mentale prestaties moeten verbeteren - ze worden veel gebruikt door studenten en op sportscholen. Deze dranken zijn rijk aan cafeïne en suikers, essentiële ingrediënten voor het goed functioneren van de hersenen en spieren. Maar ze hebben ook tal van bijwerkingen.

Een Deens onderzoek toonde aan dat de negatieve effecten van de consumptie van energiedranken bij 42% van de deelnemers verschenen.

Wat zijn de bijwerkingen van energiedranken?

• Angst en rusteloosheid
• Slapeloosheid
• Hartkloppingen

Bij mensen die al aanleg hebben voor hartstoornissen, angst en paniekaanvallen, kunnen de effecten nog ernstiger zijn, omdat ze de hartslag en de slagaderlijke druk verhogen.

Helaas worden deze drankjes onder jongeren veel gedronken, die gemakkelijk de controle verliezen over wat ze doen: een jongen stierf nadat hij te veel energiedranken had gedronken tijdens het spelen van videospelletjes.

We mogen niet vergeten dat ze, omdat het erg zoete drankjes zijn, ook een sterke afhankelijkheid creëren.

Als je iemand kent die veel van deze dranken drinkt, probeer hem dan te laten weten wat de bijwerkingen zijn: als de persoon in kwestie een kind is, is het erg belangrijk om er zo snel mogelijk mee te stoppen.

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt