Het adopteren van een kat kan helpen bij het bestrijden van depressie en het verbeteren van de hartslag - BekijkDezeVideo.nl
x
Het adopteren van een kat kan helpen…
Daarom is bewaker zijn van pandabeertjes het leukste werk dat er is Hoe je deuken in een auto op een eenvoudige en voordelige manier kunt repareren

Het adopteren van een kat kan helpen bij het bestrijden van depressie en het verbeteren van de hartslag

01 Oktober 2018 • Door Janine
4.690
Advertisement

Als iemand zich nog niet heeft laten veroveren door zijn sympathie en schoonheid, is hier een goede reden om een kat te adopteren: volgens een recente studie verlengen katten het leven van hun baasjes. En dat niet alleen.

Dit wordt bevestigd door de Iseni Stichting en het Centro Cuore Malpensa, van de Instituten van Herstel en Zorg van de Iseni Sanità Groep: auteurs van de campagne - een jaar geleden - voor het adopteren van een hond onder hartpatiënten voor een hogere levensverwachting van de patiënten, hebben namelijk dezelfde voordelen in het geval van katten geconstateerd - met enkele extra voordelen.


foto: maxpixel

Het belangrijkste voordeel dat kan worden getrokken uit het gezelschap van een kat betreft stress-gerelateerde stoornissen, depressieve stoornissen en het angst-syndroom.

Professor Andrea Macchi, directeur van het Centro Cuore en van de Instituten voor Herstel en Verzorging van de Iseni Sanità Groep van Lonate Pozzolo, legt de mechanismen uit die ten grondslag liggen aan deze heilzame relatie: "Contact met het haar van de kat produceert oxytocine, het gelukshormoon. In tegenstelling tot de hond, heeft een kat moeite om de mens te vertrouwen en stimuleert daarom de mens in zijn zelfbeheersing en langdurige betrokkenheid bij de relatie met een kat. Het contact met het haar van de kat is bovendien aangenaam en ontspannend, werkt positief op de hartslag en de bloeddruk. Het spinnen is een onmiddellijke bevestiging van de aandacht die aan het dier wordt gegeven en ontspant op een natuurlijke manier ook de patiënt. Dit levert daarom enorme voordelen op cardiovasculair niveau, waardoor het menselijke leven wordt verlengd en verbeterd".

De resultaten van de studie hebben zodoende geleid tot een initiatief dat vergelijkbaar is met dat van honden: er werden intentieverklaringen ondertekend met lokale catteries, die patiënten met hart- en vaatziekten uitnodigen om een kat te adopteren. De cardiologen van het Centrum zullen degenen zijn die de voordelen aan de patiënten toelichten, op een gedetailleerde wetenschappelijke manier.

Een oplossing die op twee manieren bevredigend is: "ten eerste verlengt het het leven van de zieken, en ten tweede geeft het een thuis aan achtergelaten katten, die een familie zullen hebben en ze zullen alle genegenheid die ze ontvangen belonen door levensjaren te geven aan degenen die voor hen zorgen" , zegt Andrea Macchi die, om een goed voorbeeld te geven, meteen een kat in huis verwelkomde.

Onnodig te zeggen dat je geen specifieke ziekten hoeft te hebben om een kat te adopteren: hij zal je op dezelfde manier belonen - en met nog veel meer;)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt