Waarom volgen katten ons vaak naar de badkamer? Enkele van de meest voorkomende antwoorden

Janine image
door Janine

27 November 2021

Waarom volgen katten ons vaak naar de badkamer? Enkele van de meest voorkomende antwoorden
Advertisement

Als je een kat in huis hebt, weet je heel goed waar we het over hebben; ook jij hebt ongetwijfeld gemerkt dat je huiskat niets anders doet dan je nauwlettend volgen als je naar de wc gaat, alsof ze het gevoel van bescheidenheid en wat privacy betekent niet kennen. Sterker nog, het is iets wat ze niet bewust weten, maar toch sluipen ze gewoon bij ons de wc in zodra ze de kans krijgen. Waarom gedragen onze katten zich zo tegenover ons als hun baasjes?

via Inverse

Max Pixel

Max Pixel

In werkelijkheid kunnen de redenen talrijk zijn:

Het heeft bescherming nodig: als je kat vaak met je de badkamer in loopt, kan dit een signaal zijn dat hij bescherming zoekt; er zijn momenten of situaties waarin de huiskat zich bijzonder kwetsbaar, onveilig en bedreigd kan voelen; als hij een van de meest intieme kamers van je huis met jou binnenloopt, probeert hij je te vertellen dat je gezelschap op dat moment essentieel voor hem is.

Hij heeft misschien dorst: hoewel het voor iedereen duidelijk is dat de kat een hekel heeft aan en angst heeft voor zelfs het geringste contact met water, kan dit betekenen dat hij erg dorstig is als hij vaak je badkamer binnenkomt. Dit gebeurt vaak in het warmste seizoen, wanneer het water in de bak misschien snel verwarmd tot kamertemperatuur.

Advertisement
I Am R./Flickr

I Am R./Flickr

De kat wil zich misschien vermaken: misschien lijkt het vanuit menselijk oogpunt bijna onbegrijpelijk, maar denk aan een kat die voor het eerst een toilet binnengaat: praktisch het rijk van vrije tijd en plezier. De badkamer kan een echte speeltuin worden; inclusief toiletpapier om af te rollen, warme en uitnodigende handdoeken om een ​​dutje in te doen, wastafels en douchebakken waar hij lekker in weg kan kruipen en heerlijk in slaap kan vallen: voor een kat is de badkamer thuis een paradijs!

Als je merkt dat je kat vaak met of zonder jou de badkamer binnenloopt, moet je de reden achter dit gedrag begrijpen: als je merkt dat het voor puur recreatieve doeleinden is, moet je proberen andere kamers van je huis te gebruiken met spelletjes en stimulerende items voor de huiskat, of je moet extra tijd voor hem uitrekken om plezier te hebben in zijn gezelschap.

Was deze informatie nuttig voor je? Is het jou ook opgevallen dat je kat vaak naar de wc gaat met of zonder gezelschap? Welke oplossing heb je gevonden? Laat het ons weten in de comments!

Advertisement