Baby's met een groot hoofd zijn intelligenter dan gemiddeld... dat onthult een wetenschappelijke studie

Janine image
door Janine

12 Oktober 2018

Baby's met een groot hoofd zijn intelligenter dan gemiddeld... dat onthult een wetenschappelijke studie
Advertisement

Wanneer een kind wordt geboren, zijn er vele hoofdbrekens in een gezin. Wat zal zijn toekomst zijn? Zal hij gelukkig worden? Zal hij succes hebben? Zal hij het juiste of verkeerde pad volgen? Helaas worden bijna al deze vragen niet beantwoord, tenzij we vertrouwen op de sterren of tarot. Maar toch, wetenschappers vertellen ons dat we iets kunnen voorspellen, althans zo ongeveer.

Bij het analyseren van de gegevens van 100.000 Britse burgers, vonden onderzoekers een verband tussen sommige fysieke eigenschappen van pasgeborenen en hun intellectuele capaciteiten. In detail lijkt het erop dat kinderen met een grotere omtrek van de hoofdschedel vaker een diploma hebben behaald dan anderen. Bovendien lijken ze betere resultaten te hebben bereikt, ook in tests met verbaal of numeriek redeneren.

Advertisement
https://www.maxpixel.net/Beautiful-Baby-Child-Girl-Innocence-Cute-Little-3268264

https://www.maxpixel.net/Beautiful-Baby-Child-Girl-Innocence-Cute-Little-3268264

Het volume in de schedel en de omtrek daarvan gemeten bij de geboorte, lijken een impuls te hebben gegeven aan de cognitieve prestaties van het kind, waardoor het vervolgens de voorkeur heeft om door te leren om meer geavanceerde niveaus van onderwijs te bereiken.

De geanalyseerde gegevens werden verstrekt door UK Biobank, een gezondheidsinstelling die informatie verzamelt over meer dan 500.000 burgers in de leeftijd tussen 37 en 73 jaar. Door de fysieke parameters van pasgeborenen te koppelen aan hun levenspad naar volwassenheid, konden de onderzoekers dit eigenaardige verband ontdekken.

Advertisement
Baby's met een groot hoofd zijn intelligenter dan gemiddeld... dat onthult een wetenschappelijke studie - 2

Een ander aspect dat door de studie werd opgemerkt, die echter een afzonderlijk onderzoek verdient, is dat van de gezondheid: kinderen met een groter hoofd, zijn niet alleen intelligenter maar zullen ook een gezonder en langer leven hebben. Over dit aspect doen geleerden nog steeds onderzoek voordat ze bepaalde uitspraken doen.

Kortom, zelfs als het hoofd van een pasgeborene enigszins buiten proportie lijkt te zijn in verhouding met het lichaam, is er niets om je zorgen over te maken: het is waarschijnlijk dat zijn levenspad ons erg trots zal maken!

Source:

 

Advertisement