Kinderen zouden intelligentie vooral van hun moeder erven, dat suggereren enkele onderzoeken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kinderen zouden intelligentie vooral…
Vaders kunnen moeders nog meer stress bezorgen dan hun kinderen, zo bleek uit dit onderzoek De marathon van feesten tijdens Kerst moet geen nachtmerrie worden: dit moeten we in gedachte houden

Kinderen zouden intelligentie vooral van hun moeder erven, dat suggereren enkele onderzoeken

Door Janine
2.077
Advertisement

Moeders, wees gerust: als je kind in alles lijkt op de vader, heeft hij misschien wel jouw intelligentie overgenomen. Volgens de wetenschap zouden moeders in feite de meest verantwoordelijken zijn voor de overdracht van intelligentiegenen.

De reden moet worden gezocht in de zogenaamde "geconditioneerde genen": ze gedragen zich niet alleen verschillend op basis van hun oorsprong, maar hebben ook een soort biochemisch label waarmee ze hun oorsprong kunnen achterhalen - en zelfs onthullen of ze actief zijn of niet in de geërfde cellen .

Laten we bekijken wat het is en hoe het werkt.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het waarschijnlijker is om intelligentie van de moeder te erven, omdat de genen die eraan zijn toegewezen worden gevonden op het X-chromosoom.

Al in 1984 zagen onderzoekers van de Universiteit van Cambridge, in een studie over de co-evolutie van de hersenen en het conditioneren van het genoom, dat vaderlijke genen zich ophopen in de emotionele centra van de hersenen - de hypothalamus, amygdala, septum en preoptic, oftewel het limbisch systeem die verantwoordelijk is voor het voortbestaan ​​en die betrokken is bij functies, zoals geslacht, voeding en agressie. Ze waren volledig afwezig in de cerebrale cortex, het gebied waar zij de meer geavanceerde cognitieve functies, zoals denken, taal en planning ontwikkelen.

Het was Robert Lehrke die onthulde dat het grootste gedeelte van de intelligentie afhankelijk is van het X-chromosoom, aangezien vrouwen er twee hebben, de kans op het overdragen van de intelligentie op hun kind twee keer zo groot is als de vader.

Een van de meest interessante onderzoeken werd echter uitgevoerd door de Sociale en Medische Wetenschappen van de Medical Research Council in Glasgow, Schotland. Een groep van 12.686 jongeren tussen 14 en 22 jaar werden sinds 1994 elk jaar geïnterviewd; de onderzoekers hielden rekening met verschillende factoren, van huidskleur tot opleiding en sociaal-economische status, en ontdekten dat het quotiënt van intelligentie gemiddeld slechts 15 punten verschilt in vergelijking met dat van moeders.

Bovendien hebben andere studies aangetoond dat het belang van de rol van de moeder in de cognitieve ontwikkeling van kinderen ook door fysiek en emotioneel contact gaat. Onderzoekers aan de Universiteit van Minnesota hebben bijvoorbeeld ontdekt dat kinderen die sterk aan hun moeders gehecht zijn al op twee-jarige leeftijd in staat zijn om moeilijke spellen te spelen, aanhoudender zijn en problemen met minder frustratie oplossen.

De reden is dat een sterke band kinderen de veiligheid en het vertrouwen biedt die nodig zijn om de wereld te verkennen, ook met het oog op moeilijkheden.

Tot dezelfde conclusie komt het team van wetenschappers aan de Universiteit van Washington, volgens welke een veilige band en liefde voor de moeder fundamenteel zijn voor de groei van sommige delen van de hersenen.

Dit is echter te wijten aan onze sociale structuur, moeders die over het algemeen meer tijd met jonge kinderen doorbrengen.

Dus, vaders, wees niet ontmoedigd: intelligentie is alleen erfelijk in 40-60% van de gevallen, besteed daarom meer tijd aan je kinderen ;)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt