In het eerste jaar van het leven van een baby verliezen ouders meer dan 700 uur slaap - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In het eerste jaar van het leven van…
Enkele redenen waarom vrouwen met het sterrenbeeld Steenbok het meest Deze brief is voor jou, die zich altijd zorgen maakt om anderen, maar nooit aan zichzelf denkt

In het eerste jaar van het leven van een baby verliezen ouders meer dan 700 uur slaap

4.138
Advertisement

Degenen die kinderen hebben, weten waar we het over hebben: jonge kinderen hebben de aangename gewoonte om 's nachts herhaaldelijk wakker te worden.

Hoewel elke baby uniek is, zelfs wat betreft de nachtelijke ritmes, hebben bijna alle ouders deze gewoonte gemeen, die van de ene dag op de andere de nachten wakker doorbrengen, en overdag als zombies rondlopen.

Als het klopt dat de kinderen alle energie van de ouders opzuigen, beginnen ze ongetwijfeld met de uren slaap: 700, om precies te zijn, volgens een studie.

foto: maxpixel

Het onderzoek werd uitgevoerd door het ESCI - Instituto Europeo de Calidad del Sueño -, en ontdekte dat in het eerste levensjaar van het kind de ouders meer dan 700 uur slaap verliezen - wat neerkomt op gemiddeld twee uur slaap minder per nacht gedurende de eerste 12 maanden.

Het lijkt misschien vreemd als je bedenkt dat een baby ongeveer 18 - 20 uur per dag slaapt - maar niet voor de ouders: in feite maken kinderen geen onderscheid tussen dag en nacht. Bovendien worden de uren dat ze wakker zijn duidelijk langer, maar tot minstens 12 maanden worden kinderen vaak 's nachts wakker: een cijfer dat niet echt geruststellend is voor degenen die aan gezinsuitbreiding denken. Concreet toonde de studie aan dat meer dan de helft van de kinderen een of twee keer per nacht wakker wordt, 20% drie keer en 13% vier of meer keer. Er blijven een 15% "engeltjes" over die een hele nacht doorslapen - tot grote vreugde van mamma en pappa.

foto: maxpixel

Dat kinderen 's nachts wakker worden is absoluut normaal. Hun slaapgedrag bestaat namelijk uit slechts twee fasen (REM en diep), in tegenstelling tot volwassenen die er vijf hebben. Naarmate ze ouder worden, ontwikkelen kinderen andere fasen, maar ze moeten leren ze te gebruiken: om deze reden is hun slaap onstabiel. Dit betekent niet alleen dat ze vaker wakker kunnen worden, maar ook dat deze nachtelijke ontwaking hen tot 3 jaar vergezelt - en daarmee ook hun ouders.

De oplossing? Veel geduld. En enkele tips die soms nuttig kunnen zijn: in bad gaan en masseren voordat je gaat slapen, samen slapen, in slaap vallen terwijl je de borst geeft - of een andere methode die effectief is, al was het maar om een paar uurtjes slaap te verdienen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt