10 "ouderwetse" gewoonten die kinderen op een beleefdere manier kunnen opvoeden

Janine image
door Janine

05 Oktober 2018

10 "ouderwetse" gewoonten die kinderen op een beleefdere manier kunnen opvoeden
Advertisement

Ouder zijn in deze tijd kan heel stressvol zijn: de mogelijkheid om zich volledig te wijden aan de opvoeding van kinderen is slechts een verre droom, terwijl het veel waarschijnlijker is dat een ouder verplicht is om tegelijkertijd werk, huis en gezin te combineren.

Is er hoop voor het opvoeden van gezonde, goed opgevoede en mentaal sterke kinderen met alle obstakels voor het moderne leven? Gelukkig wel. Dit zijn 10 aspecten die niet moeten worden onderschat tijdens de opvoeding van een kind.

Advertisement
maxpixel.net

maxpixel.net

Hoewel de ouders van tegenwoordig geneigd zijn om een "zachtere" onderwijslijn aan te nemen, zijn deskundigen het erover eens dat kinderen regels nodig hebben. Hier zijn 10 principes die nooit in de opvoeding van een kind zouden mogen ontbreken.

  1. Huishoudelijke taken: het hebben van de verantwoordelijkheid om te gaan met kleine huishoudelijke klusjes leert kinderen hun tijd in te delen, verantwoordelijkheid, toewijding en het ontwikkelt hun zelfrespect.
  2. Vroeg naar bed gaan: het is erg belangrijk om kinderen de juiste hoeveelheid slaap te garanderen. Alleen op deze manier zullen ze in staat zijn om hun vaardigheden wat betreft communicatie, redeneren en zelfbeheersing te verbeteren.
  3. Routine: vaste tijden vaststellen voor bepaalde activiteiten (om te eten, slapen, tv kijken, tussendoortje eten...)  zullen kinderen een gevoel van rust en ontspanning voelen.
  4. Vrije dagen: garandeer jezelf vrije dagen om wat tijd voor jezelf te hebben en laat de kinderen genieten van momenten in totale ontspanning in jouw gezelschap.
  5. Muziek: sluit het niet uit tijdens de opvoeding van je kinderen. De wetenschap laat zien dat kinderen die een instrument leren spelen, hogere cognitieve vaardigheden ontwikkelen.
  6. Buiten spelen: kinderen voelen zich aangetrokken tot de natuur, zelfs als het alleen de achtertuin is. Moedig kinderen aan tijd buitenshuis door te brengen, om hun conditie, gezondheid en humeur te verbeteren.

Advertisement
Ryan Hagerty/Wikimedia

Ryan Hagerty/Wikimedia

7. Investeren in ervaring: waarom zou je tijdens vakanties en verjaardagen niet investeren in een ervaring waarbij het kind en het gezin actief worden betrokken, in plaats van zich te beperken tot een materieel goed voor zichzelf?

8. Knuffels: kinderen willen ze misschien niet meer naarmate ze ouder worden, maar de knuffel blijft de meest effectieve manier om genegenheid en bescherming te tonen. Je kinderen mogen ze niet missen.

9. Spelen: wees niet bang om betrokken te raken. Kruip in de huid van een kind en speel ongeremd met je kinderen. Het zullen herinneringen worden die je nooit meer vergeet.

10. Boeken: onderschat de kracht van een eenvoudig boek niet. Lezen breidt het vocabulaire uit, verbetert het gesprek, bevordert de intellectuele ontwikkeling en verbetert de aandacht.

Ouder zijn kan heel vermoeiend zijn, vooral na het lezen van deze lange lijst! Het belangrijkste is echter om de sterke punten te identificeren die in het eigen gezin kunnen worden geïntegreerd. Kinderen hebben stabiliteit en regels van hun ouders nodig!

Advertisement