De remedie van de bevroren sok: hoe seizoensgebonden ziektes te verlichten zonder medicijnen te gebruiken

Janine image
door Janine

20 Oktober 2018

De remedie van de bevroren sok: hoe seizoensgebonden ziektes te verlichten zonder medicijnen te gebruiken
Advertisement

Onder de vele "grootmoeders" middeltjes die we kunnen vinden in blogs gewijd aan gezondheid, is er een zeer eenvoudige en in het bijzonder aanbevolen door diegenen die liever alternatieve behandelingsmethoden uitproberen in plaats van medicijnen te gebruiken. We hebben het over de techniek van de bevroren sok, aangegeven door de naturopathische traditie als wondermiddel voor de bloedsomloop en zeer effectief om het immuunsysteem te doen ontwaken.

Het wordt ook vaak gebruikt als verlichting voor koorts en griep, omdat het zorgt voor een geleidelijke afkoeling van het lichaam. Laten we eens kijken hoe het werkt.

NB: We raden het gebruik van "alternatieve" methoden alleen aan als het om kleine fysieke problemen gaat; voor alle andere gevallen is het beter om op je huisarts te vertrouwen!

via wikihow.com

Advertisement
Pexels

Pexels

Om deze truc in de praktijk te brengen, heb je nodig: een emmer (of een teiltje), een paar fijne katoenen sokken, een paar dikke wollen sokken.

Begin door je voeten ongeveer 10 minuten in heet water te laten weken, tot ze erg warm zijn geworden en droog ze dan. Maak de katoenen sokken nat in koud stromend water, of als alternatief in ijswater; wring ze vervolgens goed uit en draag ze over je warme voeten. Draag er tenslotte wollen sokken overheen en ga meteen onder de dekens. Het is belangrijk dat de voeten altijd goed bedekt zijn voor het succes van de behandeling.

Advertisement
Loggie-log

Loggie-log

Het lichaam zal onmiddellijk aan het werk gaan om de voeten te verwarmen en te drogen, en voor dit doel zal de bloedcirculatie toenemen. Dit geeft kracht aan de bloedsomloop en zou ook het immuunsysteem ten goede komen. Zoals we aan het begin al zeiden, is het gevoel van frisheid aan de voeten ook bijzonder aangenaam voor mensen die koorts hebben.

Advertisement