Steenbok: 10 feiten die mensen van dit teken een waardevol geschenk in ons leven maken

Janine image
door Janine

13 Oktober 2018

Steenbok: 10 feiten die mensen van dit teken een waardevol geschenk in ons leven maken
Advertisement

De Steenbok maakt, samen met de Stier en de Maagd, deel uit van het element aarde. Ze onderscheiden zich van anderen door bijzonder rationeel en concreet te zijn: ze worden gewaardeerd om hun loyaliteit, voorzichtigheid, correctheid en bedrijvigheid. Het lijkt erop dat het ook een teken is met een hoge sensualiteit, wat betreft aardse schoonheid, in tegenstelling tot dat van de sterrenbeelden met als element lucht, die toegewijd zijn aan platonische en etherische liefde.

Maar ook het sterrenbeeld Steenbok heeft zijn tekortkomingen die, samen met zijn verdiensten, het tot een zeer interessant sterrenbeeld maken om te bestuderen.

Advertisement

Hier zijn 10 kenmerken van het sterrenbeeld Steenbok

Hier zijn 10 kenmerken van het sterrenbeeld Steenbok

pixabay.com

1. Punctualiteit is hun sterke punt: aangezien de Steenbok aarde als element heeft zijn ze sterk verbonden met de ritmes die het aardse leven markeren. Je zult nauwelijks een Steenbok vinden die te laat komt: het is geen kenmerk dat ze hebben verworven, stiptheid zit ze in het bloed!

2. Het zijn mensen die aanwezig zijn: Steenbokken hebben de gave van empathie. Ze weten zich te identificeren met de gevoelens van anderen door de juiste ondersteuning te bieden, wat niet noodzakelijkerwijs de behoefte is om de ander gelukkig te maken als deze dat niet is. Ze ondersteunen elk gevoel, goed of slecht, en zorgen voor morele steun.

3. Ze zijn onafhankelijk: de Steenbok is een sterrenbeeld dat praktisch ingesteld is, voelt de behoefte om meteen ter zake te komen. Dit brengt Steenbokken ertoe een zekere onafhankelijkheid te claimen op elk gebied van het leven: van economische onafhankelijkheid van hun ouders tot de hang naar vrijheid in sociale relaties.

4. Oprechtheid is hun beste aspect: consequent met hun praktische instelling, houden Steenbok geen rekening met de mogelijkheid om leugens te vertellen. Hoe de waarheid ook is, ze zullen het zeggen en ze zullen de consequenties dragen.

5. Ze brengen graag tijd met familie door: Steenbokken maken graag in gezelschap plezier en brengen graag tijd met familie door.

6. Ze hebben een bovengemiddelde intelligentie: de Steenbok is meestal een analytisch persoon. Onderzoekt elke situatie naar de details om deze volledig te begrijpen. Dit stelt hem in staat om de problemen van het leven met een zekere eenvoud aan te pakken: als je een probleem hebt, zal een Steenbok altijd de beste oplossing hebben.

7. Het zijn mensen die aanmoedigen: Steenbokken zijn heel goed in het onderhouden van sociale relaties. Het meest gewaardeerd door anderen is het feit dat een Steenbok altijd klaar staat om een project of een idee aan te moedigen: verwacht echter ook te moeten luisteren naar een meer rationeel advies!

8. Het zijn harde werkers: de Steenbok is toegewijd aan zijn werk. Zelfs als het niet het meest geliefde is, zal het toch respect en belang tonen voor die verplichting. Het is in overeenstemming met zijn persoonlijkheid.

9. Ze zijn emotioneel sterk: in tegenstelling tot andere, meer gevoelige sterrenbeelden, zal een Steenbok nauwelijks worden geschokt door de gebeurtenissen in het leven. De Steenbok weet dat alles op elk moment kan veranderen en eindigen: hij is altijd klaar om een nieuwe structuur aan zijn bestaan te geven.

10. In de liefde geven ze alles: wanneer ze de juiste persoon hebben gevonden, dat niet noodzakelijkerwijs een Steenbok hoeft te zijn, beleven zij dit sentiment te volle. Ze werken er hard aan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, en daarom lijkt de liefde met een Steenbok bijna altijd op een sprookje.

Komt de beschrijving overeen met jouw ervaring? Laat jouw favoriete Steenbok weten hoezeer je hem waardeert om deze kenmerken!

Advertisement