De 9-ogentest: wat je het meest aantrekt, kan iets over je persoonlijkheid onthullen

Janine image
door Janine

26 Oktober 2018

De 9-ogentest: wat je het meest aantrekt, kan iets over je persoonlijkheid onthullen
Advertisement

Als men zegt dat de ogen de spiegel van de ziel zijn, dan overdrijft men niet. Dankzij hen kunnen ze onbewuste aspecten overbrengen of een glimp opvangen, zo sterk dat ze mensen kunnen doen huiveren. Er zijn mensen die zo'n magnetische blik hebben dat het onmogelijk is om er niet naar te kijken; anderen daarentegen, hebben een blik die zo diep is dat ze ons in verlegenheid kunnen brengen.

Juist door gebruik te maken van de beeldende kracht van de ogen, stellen we een kleine visuele/psychologische quiz voor: bekijk de reeks ogen in de onderstaande afbeelding en kies degene die je het meest aantrekt en inspireert. Lees dan wat het over je onthult!

Advertisement
Vectorportal/Wikimedia

Vectorportal/Wikimedia

 

Nummer 1. - Als je het eerste oog hebt gekozen, ben je waarschijnlijk zeer instinctief en moedig, die zich met passie in de ervaringen werpt zonder teveel aandacht te besteden aan de gevolgen. Elk nieuw project is een groeikans voor jou en je verwelkomt het met passie. Het enige nadeel is dat je misschien te veel om anderen geeft: geef ze een luisterend oor en wees beschikbaar zonder er iets voor terug te vragen wanneer je ze nodig hebt.

Nummer 2. - Deze keuze geeft een persoonlijkheid aan die zeer analytisch en zorgzaam is voor details, die de neiging heeft om de details en de mogelijke gevolgen te onderzoeken alvorens een beslissing te nemen. Je hebt geen probleem om in eenzaamheid te leven, maar je zoekt het omdat het je de gelegenheid geeft om in rust te reflecteren; bovendien heb je veel meer zelfvertrouwen dan anderen en riskeer je vaak te worden onderschat.

Nummer 3. - Je bent een erg creatief en fantasierijk mens, die ongewone interesses en gewoonten heeft. Soms kan dit ertoe leiden dat je als "raar" wordt beschouwd, maar eigenlijk geef je niet zoveel om het oordeel van anderen. Een negatieve noot? Je bent een beetje rommelig... maar ook dit is tenslotte geen probleem voor jou.

Nummer 4. - Je persoonlijkheid is nogal mysterieus en complex, niet alleen voor anderen, maar ook voor jezelf! Stemmingswisselingen zijn aan de orde van de dag en dit creëert problemen, vooral met nieuwe kennissen, omdat je oude vrienden hebben geleerd je te accepteren. Je bent altijd geneigd mensen niet oppervlakkig te beoordelen, waarschijnlijk omdat je ook heel analytisch bent... tot het punt dat je teveel zelfkritiek hebt.

Nummer 5. - Gevoeligheid is jouw specialiteit: het is niet ongebruikelijk dat je dingen waarneemt lang voor anderen dat doen, omdat je geneigd bent om het gedrag van anderen te observeren en te "voelen". Maar dit leidt ertoe dat je kwetsbaarder bent, omdat je het risico loopt gekwetst te raken door de gebaren of woorden van degenen om je heen. Je kent zowel de diepe vreugde als de droefheid goed, en aarzel niet om in een bevrijdende huilbui uit te barsten wanneer je het nodig hebt: dat is alleen maar goed!

Nummer 6. - Je denkt te veel na over het verleden, of in ieder geval is er iets of iemand die nog steeds zijn schaduw werpt op het heden. Je bent niet goed in alles achter je te laten, en oude ervaringen - vooral negatieve - doen nog steeds pijn. Je bent erg sterk en je weet hoe je problemen met vastberadenheid moet aangaan, maar je hebt de neiging om dingen op te kroppen, en dit vertraagt het proces om ze te overwinnen. Wees open met iemand, het zal je zeker goed doen!

Nummer 7. - Voor jou is de indruk die je op anderen maakt belangrijk: je bent een goed en evenwichtig mens en je wilt dat anderen het opmerken. Je kunt de onrechtvaardigheden en de slechte dingen niet uitstaan, en hiervoor probeer je te compenseren om je te gedragen op de meest correcte en altruïstische manier mogelijk. Een advies? Probeer je niet al te veel zorgen te maken over het oordeel van anderen... Je bent een mooi mens, je hebt niets te bewijzen!

Nummer 8. - Als je dit oog hebt gekozen, is er zeker geen gebrek aan passie en energie; je bent in staat om onvoorstelbare werkritmes voor andere mensen te ondersteunen, je hebt onvoorwaardelijk lief en de woorden "Ik kan niet" bestaan niet in je vocabulaire. De enige contra-indicatie is dat deze wens kan leiden tot angst en onvermogen om te ontspannen; energie hebben is een goede zaak, maar probeer het te beheersen om niet te worden verpletterd!

Nummer 9. - Als je het laatste oog hebt gekozen, ben je de vriend die iedereen zou willen hebben. Je bent in balans, je weet hoe je situaties moet analyseren en heldere en zeer bruikbare meningen kunt geven. Je houdt niet van diegenen die een dubbel spel spelen, je bent bijzonder transparant en eerlijk tegen jezelf. Enige advies: zelfs als je een perfecte vertrouweling bent, pauzeer af en toe en vraag of je zelf ook gehoord mag worden!

Advertisement