17 voorwerpen uit onze kindertijd die je hart met nostalgie vervullen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
17 voorwerpen uit onze kindertijd die…
Raak je geëmotioneerd door het luisteren naar een liedje? Dit betekent het... volgens de wetenschap De vrouw van de winkelier is ziek: klanten kopen elke ochtend alle donuts zodat hij naar huis kan

17 voorwerpen uit onze kindertijd die je hart met nostalgie vervullen

5.614
Advertisement

De mens zoekt voortdurend naar nieuwe middelen en systemen om zijn eigen bestaan ​​te optimaliseren. Daarbij speelt de continue ontwikkeling van technologie een belangrijke en actieve rol. Als de eerste computers ooit zo groot waren als kamers, hebben we tegenwoordig enkele draagbare modellen en veel kleinere maten. Het web heeft ons concept van ruimte en tijd dus vervormd en alles beschikbaar gemaakt voor iedereen op elk gewenst moment. Ook is onze manier van communiceren met anderen in de loop der jaren veranderd, vooral dankzij sociale netwerken en smartphones. Kortom, kleine voorbeelden van hoe menselijke technologische vooruitgang een soort machine is in voortdurende functie en expansie om ons leven te vereenvoudigen. Het is echter goed om niet te vergeten dat wat we vandaag hebben, er een paar jaar geleden anders uitzag of uit iets anders voortkwam. Hier zijn dus enkele voorwerpen die de nieuwe generatie niet kent en die sommigen van ons zich misschien heeeeel goed herinneren.

1. De bureaukalender

Begin jaren negentig werd het vooral gebruikt op kantoren als een agenda en een adresboek om werkverplichtingen en contacten te organiseren, een beetje zoals we vandaag met sommige apparaten doen, zoals Google Agenda.

2. De wegwerpcamera

Toen er nog geen smartphones of mobiele telefoons waren met geïntegreerde camera, was er de wegwerp Kodak, die met zijn 24 opnames alles vereeuwigde.

Advertisement

3. De GPS-navigator

foto: pxhere.com

In werkelijkheid wordt dit apparaat nog steeds door sommige mensen gebruikt, maar niet door heel jonge mensen. Inmiddels hebben alle smartphones een navigator en een ingebouwde GPS, wat ook als voordeel heeft dat deze de updates automatisch installeert.

4. Advertenties in kranten

Veel kranten hebben nog steeds een pagina gewijd aan alle soorten advertenties (verkoop, werk). Met het web en het ontstaan van veel advertentiesites is deze service echter bijna achterhaald: met een klik kun je de advertentie tot in detail bekijken en rechtstreeks communiceren met degenen die deze hebben ingevoerd.

5. Het papieren archief

Hoewel er nog steeds verschillende kantoren zijn die papieren archieven gebruiken, bestaat de algemene neiging om documenten te digitaliseren om ze zo lang mogelijk te bewaren.

Advertisement

6. De slinger van een autoraam

De modernste auto's hebben geen slingers meer om de ramen naar boven en beneden te doen, maar een zeer comfortabele elektronische knop.

7. De fax

Sinds de komst van e-mails, die snel en veilig zijn, worden faxmachines veel minder gebruikt.

Advertisement

8. De diskette

De diskette is voor de nostalgicus gewoon een herinnering geworden. Tegenwoordig zijn ze vervangen door verschillende systemen voor het opslaan van programma's en gegevens zoals clouds, externe harde schijven en USB-sticks.

9. De walkman

Sinds het einde van de jaren '70 hebben veel muziekliefhebbers buitenshuis muziek kunnen luisteren via een apparaat dat kleiner is dan de stereo en met een hoofdtelefoon. In de afgelopen jaren zijn deze apparaten snel geëvolueerd (cd-spelers, mp3-spelers). Nu kunnen we goede muziek gewoon op onze smartphone beluisteren.

Advertisement

10. De videorecorder

Vóór de bestanden en de blu-rays, waren er videocassettes en videorecorders.

11. De pager

Tegenwoordig wordt het bijna uitsluitend gebruikt door artsen voor hun werk.

12. Vaste telefoon

De meesten van ons hebben thuis geen vaste telefoon meer. Eens was het echter de enige manier om met iemand te bellen.

13. Beeldbuis

Sommige mensen hebben er nog steeds een in huis. Omdat ze zwaar en omvangrijk waren, werden lichtere en steeds plattere televisies gemaakt.

14. Het chequeboekje

Het gemak van bankoverschrijvingen vanuit huis heeft het chequeboek overbodig gemaakt.

15. De gedrukte encyclopedie

Met het web is alle informatie die je wilt weten in een paar klikken beschikbaar, door de juiste woorden in te toetsen.

16. De telefooncel

In veel steden zie je ze niet meer, maar toen we nog niet allemaal een mobiele telefoon hadden, waren er alleen telefooncellen tegen betaling.

17. Het adresboek

Het onthouden van een contact is tegenwoordig geen probleem meer, we hebben veel technologische hulpmiddelen om dit te doen, zoals Google contacten of het adresboek van de smartphone.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt